Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.11.2014. 14:11

DeB 

VIDEO: Komplet za kreiranje smartphone sučelja za Pi 

Ovaj sustav omogućit će vam izradu smartphone sučelja za upravljanje uređajima na Raspberry Pi i Arduino platformama.

VIDEO: Komplet za kreiranje smartphone sučelja za Pi

Ukoliko želite napraviti vlastiti autić na daljinski, drone letjelicu, pametnu mikrovalku i druge uređaje na Raspberry Pi i Arduino platformama  kojima ćete upravljati pametnim telefonom, Australac John Schultz će vam putem Kickstartera ponuditi sustav pod nazivom DeB, koji vam nudi izradu aplikacija za pametne telefone bez ikakvog znanja o pisanju programskih kodova.

Ovaj sustav se sastoji od tri elementa pod nazivima  ADRC Shield, ADRC Hub i Device Browser ili DeB.

Shield je štampana pločica koju možete postaviti na vrh Arduino sklopa (PCB-a), kako biste proširili njezine mogućnosti. Na Shieldu se nalazi integrirana ADRC tehnologija za daljinsko upravljanje (Auto-Discovery Remote Control) koja putem 802.15.4 radija komunicira s ADRC Hubom, jer radio omogućuje veći domet u odnosu na Bluetooth, a troši manje energije nego Wi-Fi. 

ADRC Hub sadrži drugi dio ADRC tehnologije, te se ponaša kao prevoditelj između WiFi-a na telefonu i 802.15.4 radija na ADRC Shieldu. Pored toga HUB će omogućiti sigurno sučelje za internet, što će vam omogućiti upravljanje s vašim projektima i kada se nalazite daleko od kuće.

08811000ddedab86ef84e63ec9580a36_large

Što se tiče Device Browsera ili DeB uređaja, on sve to povezuje i omogućuje jednostavno korištenje sustava. Kao što vam web preglednik omogućuje pregledavanje svih web stranica, DeB vam omogućuje interakciju s ADRC uređajem. DeB je aplikacija koja radi na pametnom telefonu, a developerima nudi mogućnost stvaranja prilagođenih korisničkih sučelja bez znanja i vještina potrebnih za izradu aplikacija. DeB dolazi s velikim brojem gotovih predložaka (templatea), koji vam omogućuju prilagođavanje prema potrebama koje imate za određeni projekt na kojem radite.

4738f1c6cc310583c0378193e576cce4_large

Schultz kaže kako softver u DeB-u sadrži više od 100.000 linija koda koji je portan na Android i Linux,  što će vam biti dovoljno za izradu sučelja za svoje telefone kojima ćete upravljati pametnim usisavačima, peglama, robotima i drugim uređajima raznih vrsta i namjena, pa se nećete morati zamarati razvojem aplikacija za pametne telefone.

DeB je već prošao uspješnu fazu crowdfundinga na Kickstarteru, pa svoj "upravljački paket" možete naručiti za 139 australskih dolara (718 kn), a isporuke se očekuju u travnju 2015. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->