Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.09.2011. 13:59

Windows 8 

Download: Pre-beta Windows 8 za developere 

Microsoft je objavio pre-beta inačicu operativnog sustava Windows 8 namijenjenu developerima, koju možete i sami isprobati.

Download: Pre-beta Windows 8 za developere 

Na Build konferenciji, koja se ovaj tjedan održava u Anaheimu (Kalifornija), Microsoft je predstavio prvu "pre-beta" inačicu Windowsa 8, namijenjenu developerima, ali i svima drugima koji nestrpljivo žele vidjeti kako izgleda najnovije microsoftovo čudo.

Prva novost koju ćete primijetiti je sučelje novog operativnog sustava koje je razvijeno po uzoru na Windows Phone 7 sučelje, a dizajn je rađen s idejom da Windows 8 bude univerzalni operativni sustav za tablete i desktop/notebook računala kombinirajući tradicionalno Windows okruženje s onim na koje ste navikli pri radu s pametnim telefonima i tabletima.

Obzirom da je Microsoft 2008. godine prošao "školu" s Windowsima 7, čija je pre-beta inačica procurila u javnost samo nekoliko sati nakon promocije, mada je u osnovi trebala biti dostupna uskom krugu programera, ovoga su puta Windows 8 pre-betu odlučili sami ponuditi za download preko službene stranice.

Na stranici Windows Dev Center imate linkove za preuzimanje tri različite inačice Windows 8 pre-bet:

Windows Developer Preview with developer tools English 64-bit

64-bitna inačica koja uključuje .iso disk image s programerskim alatima kao što su Microsoft Visual Studio 11 Express i SDK za Metro aplikacije (Metro je naziv za Windows 8 sučelje koje se temelji na sučelju Windows Phone 7), Microsoft Expression Blend 5 Developer Preview, te 28 Metro aplikacija, uključujući BUILD Conference app. Za preuzimanje te inačice morate imati 4,8 GB slobodnog prostora na disku.

Windows Developer Preview English, 64-bit (x64)

64-bitna inačica koja uključuje .iso disk image za instalaciju Windows Developer Preview i Metro aplikacije. Traži 3,2 GB prostora na disku.

Windows Developer Preview English, 32-bit (x86)

32-bitna inačica koja traži 2,8 GB slobodnog prostora na disku, a uključuje .iso disk image za instalaciju Windows Developer Preview i Metro aplikacije.

Inačice operativnog sustava Windows 8 ponuđene su u .iso formatu, pa ih morate iskopirati na DVD ili USB flash disk.

Što se minimalnih zahtjeva tiče, Windows 8 traži procesor od 1 GHz (32-bitni x86 ili 64-bitni), 1GB RAM memorije za 32-bitnu, ili 2 GB za 64-bitnu inačicu, 16 GB slobodnog prostora na HD-u (20 GB za 64-bitnu inačicu), te DirectX 9 grafičku s WDDM 1.0 ili novijim driverom.

Sve tri inačice možete skinuti s ovog linka.

Dakle, sad krenite slobodno u download, budite naravno svjesni kako su ovo rane beta inačice OS-a namijenjene developerima, pa nemojte podivljati ako nešto ne radi kako spada, a vaše prve dojmove očekujemo u komentarima naše vijesti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->