Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.07.2011. 00:35

SmartScreen 

Windows 8 - kraj malwarea?

SmartScreen funkcija u Internet Exploreru 9 dobro se nosi s malwareom. Windows 8 će ga možda potpuno spriječiti. Ili ipak ne?

Windows 8 - kraj malwarea?

Windows 7 se pokazao poprilično sigurnijim od svih prijašnjih Windowsa po pitanju malwarea, a SmartScreen funkcija u IE9, još je više pomogla u borbi protiv malicioznog softvera.
Obzirom na te dobre rezultate, očekuje se kako će Windowsi 8 još više osnažiti tu borbu, pa se očekuje implementiranje SmartScreena u nove Windowse.
Prema mišljenjima nekih stručnjaka bliskih Microsoftu, tvrdi se kako bi Windowsi 8 mogli označiti kraj malwarea. Ukoliko do toga doista dođe, postavlja se pitanje što će biti s proizvođačima antivirusnog softvera, jer kraj virusa bi značio i njihov kraj.

 Smartscreen ne može riješiti oko 8% malwarea 

S druge strane, Larry Seltzer, stručnjak za sigurnost i autor PC Magazinovog Security Watch Bloga, za betanews.com piše kako se pokazalo da SmartScreen ostavlja prostor za 8% malwarea koji ne može riješiti, pa pomalo sumnja hoće li uništiti sav malware u Windowsima 8.
Naše mišljenje, temeljeno na višegodišnjem iskustvu, govori kako je malware uvijek bio korak ispred antimalwarea, stoga je teško očekivati kako će novi Microsoftov OS, bez pomoći antivirusnog softvera, moći sam pobijediti u borbi protiv malicioznog softvera. Poneku bitku može dobiti, no ne i rat.
Stoga vjerujemo kako proizvođači antivirusnog softvera mogu mirno spavati, jer će posla za njih gotovo sigurno biti i dalje. Ako smo se prevarili, to će biti senzacija ravna onoj kad će se pronaći živi organizam u svemiru.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->