Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.08.2011. 14:35

16. rođendan 

Na današnji dan rodio se Windows 95

Danas bilježimo još jednu obljetnicu u svijetu osobnih računala. Naime, prije točno 16 godina Microsoft je službeno predstavio operativni sustav Windows 95.

Na današnji dan rodio se Windows 95

Danas možemo slobodno reći kako je Windows 95 bio prvi pravi moderni OS Microsofta, na kojem se temelje sve kasnije inačice, uključujući Windows 7. Razlika između Windowsa 3.11 i Windowsa 95 predstavljala je drastičnu promjenu, prije svega u dizajnu sučelja i pojednostavljenim opcijama, što je Windowsima omogućilo znatno širenje među "običnim" ljudima kojima su do tada PC računala doživljavali kao atomsku fiziku.
Prije Windowsa 95 znali smo reći da Windowsi (3.11) samo ometaju DOS, posebice u domeni gaminga, dok smo Windowse doživljavali više kao neki poslovni alat za izvođenje "nekih tamo dosadnih i nepotrebnih programa".
Dolaskom Windowsa 95 stvari su se potpuno preko noći promijenile, pa smo vrlo brzo pokopali DOS u najdublju raku i prihvatili Windowse kao nešto bez čega se PC računalo ne može niti zamisliti.
Prema riječima mnogih stručnjaka iz Microsofta, ovakav drastičan prelazak kao što se desio s Windowsa 3.11 na Windows 95, uskoro nas očekuje s Windowsima 8 u odnosu na Windows 7, no to nas ne ometa da u miru nazdravimo Start meniju, koji se prvi puta pojavio u Windowsima 95.
Windows 95, sretan ti 16. rođendan!Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->