Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.07.2011. 10:04

Microsoft 

Rekordni poslovni rezultati Microsofta

Microsoft je u četvrtom proračunskom tromjesečju zaključenom 30. lipnja 2011. godine zabilježio rekordan prihod u visini od 17,37 milijardi dolara.

Rekordni poslovni rezultati Microsofta

Microsoftu cvatu ruže i ostalo poljsko cvijeće

To je 8 posto više nego u istom razdoblju lani. Dobit od poslovanja iznosi 6,17 milijarde dolara (rast od 4 posto), čista dobit 5,87 milijarde (rast 30 posto), a profit po dionici 0,69 dolara (rast od 35 posto, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine).

U cijeloj proračunskoj godini Microsoft je zabilježio rekordan prihod u visini od 69,94 milijarde dolara, što je 12 posto više nego u prošloj godini. Dobit od poslovanja dosegla je 27,16 milijardi dolara u protekloj godini (rast od 13 posto), čista dobit 23,15 milijardi (rast od 23 posto), a profit po dionici 2,69 dolara (rast od 28 posto).

"Kroz cijelu proračunsku 2011. na tržištu smo nudili jaku ponudu proizvoda i usluga koji su doprinijeli dvoznamenkastom rastu prihoda i povećanju stupnja profitabilnosti. Naša platforma i ulaganja u oblak nam postavljaju temelje za dugoročan rast." – izjavio je Peter Klein, glavni financijski direktor Microsofta.

Microsoftova jedinica za poslovna rješenja je u četvrtom tromjesečju zabilježila rast prihod od 7 posto, u cijeloj godini od 16 posto. Office 2010 je i dalje najbrže prodavana inačica proizvoda Microsoft Office u povijesti. Dosad je prodano više od 100 milijuna licenci.

Prihod jedinice za poslužitelje i alate u četvrtom se tromjesečju povećao za 12 posto (peto uzastopno tromjesečje dvoznamenkastog rasta), a u cijeloj godini za 11 posto. Rast u tom segmentu i dalje se temelji na proizvodima Windows Server, System Center i SQL Server.

Jedinica za proizvode Windows i Windows Live je u četvrtom tromjesečju zabilježila pad prihoda od 1 posto i 2 posto na godišnjoj razini, i to zbog troškova predstavljanja oprativnosg sustava Windows 7, za koji je dosad prodano 400 milijuna licenci. U zadnjem tromjesečju tvrtka je predstavila i sljedeću inačicu, pod razvojnim imenom Windows 8.

Prihod jedinice za internetske usluge u četvrtom se tromjesečju povećao za 17 posto, a u cijeloj godini za 15 posto. Rast se temelji ponajprije na povećanju prihoda tražilice Bing, koja je u četvrtom tromjesečju zabilježila čak 14,4-postotni tržišni udio na američkom tržištu.

Prihod jedinice za zabavu i uređaje u četvrtom se tromjesečju povećao za 30, a u cijeloj godini za 45 posto. Povećanje se temelji na dobroj potražnji za proizvodima Xbox i Kinect te uslugom Xbox Live.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->