Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.06.2011. 16:59

Windows 8? 

Microsoft predstavio Windows 8

Na Computex sajmu Microsoft je odlučio predstaviti svoj novi operativni sustav

Microsoft predstavio Windows 8

Obzirom da se novi Windowsi očekuje sljedeće godine, Microsoft je odlučio pokazati posjetiteljima Computexa kako će izgledati. Nove Windowse predstavio je Steven Sinofsky, predsjednik Windows i Windows Live divizije.

Što se imena tiče, Windows 8 je samo kodni naziv novog operativnog sustava, rekli su iz Microsofta. Novi Windowsi, kako je najavljivano, ali i demonstrirano danas, optimizirani su za rad na uređajima sa zaslonima osjetljivim na dodir (touch screen), ali radit će savršeno i na x86, kao i na ARM arhitekturi.

Microsoft namjerava s novim Windowsima još više pojednostaviti korištenje operativnog sustava, pa će novi interface potpuno promijeniti način na koji se aplikacije ponašaju u Windowsima, tvrde.

 Microsoft navodi kako je ime Windows 8 samo kodni naziv novog operativnog sustava, što znači da bi se u konačnici mogao zvati i drugačije 

Jedna od najuočljivijih promjena svakako je početni ekran, nema tradicionalnog Start menija, te djeluje poput onog na Windows Phone 7 platformi.

Mada je optimiziran za rad na tabletima, iz Microsofta uvjeravaju kako će podjednako dobro funkcionirati i na računalima opremljenim mišem i tipkovnicom.

Novi Windowsi prikazani su na konferenciji D9 riječima: "Laptopi, desktop računala, tableti - sve može pokretati jedan operativni sustav".

Iskreno rečeno, pomalo smo zatečeni i sigurni smo kako će trebati jako puno privikavanja da prihvatimo dizajn koji podsjeća na zaslone telefona.

VIDEO

Pogledajte prvi demonstracijski video iz kojeg možete saznati ponešto o izgledu i funkcioniranju novih Windowsa.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->