Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.03.2013. 14:39

iWatch 

Corning "ubija" glasine o staklenom iWatchu

Appleov dobavljač izjavio kako ih 3 godine dijeli do prvih uređaja Willow Glass tehnologije.

Corning "ubija" glasine o staklenom iWatchu

Bloomberg je ovih dana razgovarao s Jamesom Clappinom, predsjednikom tvrtke Corning Glass, koja je poznata po čuvenim Gorilla Glass zaštitnim staklima za ekrane koje između ostalih koriste Apple i Samsung u svojim uređajima.

U razgovoru je Clappin spomenuo kako tvrtka razvija nekoliko tehnologija koje staklo čine čvršćim, otpornijim na ogrebotine i savitljivim, među kojima je Willow Glass "sljedeća velika stvar" koju će Corning dovesti na tržište.

No prema riječima šefa Corninga, Willow Glass tehnologija se još uvijek nalazi u preranoj fazi razvoja da bi se mogla naći u kompleksnijim savitljivim prozirnim uređajima poput nosivih računala i pametnih satova, o kojima kruže brojne glasine da će se na tržištu naći još tijekom ove godine, među kojima prednjači glasina o Appleovom staklenom prozirnom iWatchu.

Čak što više, Clappin je tijekom otvaranja nove tvornice za izradu LCD stakla vrijedne 800 milijuna dolara izjavio da "ljudi još nisu naviknuti na staklo koje zarolate".

Predsjednik Corninga je također rekao kako očekuje da će se LCD ekrani s Willow Glass staklom pojaviti na uređajima kroz tri godine, no tijekom ove godine bi se mogli pojaviti neki jednostavni proizvodi temeljeni na toj tehnologiji, čiji uzorci su već podijeljeni raznim tvrtkama na testiranje. "Uzorci bi mogli uključiti savitljive zaštite za solarne ploče ili tanke filmove koji se nalaze iza nekih dodirnih površina", objašnjava Clappin.  

Clappin nije želio reći ništa o imenima velikih tvrtki koje bi jednog dana mogle koristiti Willow Glass u svojim uređajima.

U svakom slučaju, ako se ove godine doista pojavi Appleov iWatch, mala je mogućnost da će stići u obliku prozirnog savitljivog staklenog uređaja o čemu govori dosta glasina. 

Izvor: Bloomberg

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam