Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.02.2013. 12:46

MWC 2013 

VIDEO: Samsungov Wallet konkurencija Passbooku

Samsung je na MWC sajmu predstavio svoju novu Wallet aplikaciju koja posjeduje sve što i Appleov Passbook.

VIDEO: Samsungov Wallet konkurencija Passbooku

Samsungova Wallet aplikacija predstavljena jučer na MWC sajmu u Barceloni, pridružuje se Appleu i Googleu na tržištu elektronskog pohranjivanja i skeniranja ulaznica, članskih kartica i kuponskih popusta putem pametnih telefona.

Ovo predstavljanje dolazi samo dva dana nakon što je Samsung objavio kako je sklopio globalni ugovor s Visom prema kojem će integrirati Visa payWave aplikaciju na svoje mobilne uređaje koji podržavaju NFC tehnologiju.

Što se nove Wallet aplikacije tiče, ona za razliku od Googleovog Walleta nema podršku za NFC, već sadrži mnoge karakteristike koje nudi Appleov Passbook, pa je jasno da Samsung s njom želi omogućiti svojim korisnicima ono što nudi i tvrtka iz Cupertina, dok istovremeno ne želi direktno "napasti" Google, jer Samsungov Wallet zapravo nije pravi digitalni novčanik.

Stoga su se na MWC-u odmah po predstavljanju mogli čuti komentari kako je ova aplikacija zapravo klon Passbooka, te je u osnovi spremnik za pohranu drugih aplikacija za plaćanje, mada se očekivalo da će predstavljati pravi digitalni novčanik po uzoru na Google Wallet.

Stoga aplikacija posjeduje API koji omogućuje developerima "treće strane" da povezuje aplikacije s Walletom, a kuponi i ulaznice pohranjene Samsung Walletom će sadržavati bar kodove koji će se moći skenirati na POS terminalima.

Wallet će se uskoro naći u Samsungovom Apps storeu, a Samsung je uoči lansiranja aplikacije sklopio partnerstvo s nekoliko tvrtki, uključujući Walgreens, Belly, Expedia i Hotels.com. Hoće li se i kada ovu aplikaciju moći koristiti kod nas za sada nam nije poznato, no vjerujemo kako bi trgovački centri te organizatori utakmica i koncerata mogli imati određene koristi od nje.

VIDEO: Samsung Wallet na MWC 2013

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam