Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.02.2013. 09:33

MWC 2013 

Hrvatske tvrtke dogovaraju poslove na MWC-u

Domaće tvrtke koje su na MWC sajam došle u organizaciji HGK, održavale su poslovne razgovore s potencijalnim investitorima.

Hrvatske tvrtke dogovaraju poslove na MWC-u

Na MWC 2013 sajmu ukupno je devet hrvatskih IT tvrtki. Sve one sudjeluju u Brokerage Eventu, unaprijed dogovorenim poslovnim razgovorima sa zainteresiranim tvrtkama iz drugih zemalja. 

Tvrtka IT.inteligentne tehnologije, koja je na sajam u Barceloni došla kao jedna od najboljih na natjecanju HGK, već je prvog dana sklopila dogovor o partnerstvu za distribuciju svoje aplikacije

Tako je ova tvrtka iz Zagreba postigla ugovor sa BlackBelt SmartPhone Defence tvrtkom za distribuciju proMDM-a, softvera koji omogućuje nadzor i upravljanje mobilnim uređajima, kako bi se oni na siguran i pouzdan način mogli koristiti za poslovne aplikacije koje zahtijevaju određenu razinu sigurnosti. 

Ratko Štibrić, utemeljitelj i direktor tvrtke IT.inteligentne tehnologije ukratko nam je rekao: "Dogovorio sam partnerstvo s tvrtkom BlackBelt Smartphone Defence, a više detalja o suradnji dogovorit ćemo kroz dva tjedna". 

Trenutačno su u Barceloni još dva projekta nagrađena na natjecanju HGK nazvanom "Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK": tvrtka INU s projektom BabyWatch i projekt Squee istiomenog tima. 

Ovo je druga godina za redom da HGK organizira natjecanje za četiri najbolje aplikacije namijenjene telekomunikacijskom tržištu, te vodi pobjednike natjecanja na predstavljanje u Barcelonu. 

Nagrađenim tvrtkama, redom novoosnovanim startupovima i mikro tvrtkama, HGK snosi troškove smještaja u Barceloni i kotizaciju za Brokerage Event, kao i svim članicama Udruženja za informacijske tehnologije HGK

Hrvatska gospodarska komora ovim želi pomoći mladim startup tvrtkama u prezentaciji svojih proizvoda na stranom tržištu, što pozdravljamo, ali se ujedno nadamo da će to proširiti na sve ICT sajmove i poslovne skupove širom svijeta, kako bi hrvatska "pamet" dobila šansu kakvu zaslužuje u tom sektoru.

Izvor: Mobil.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->