Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.04.2019. 14:11

5G 

Apple ne može pronaći dobavljača za 5G modem

Apple se uzda u to da će Intel finalizirati svoj 5G modem do 2020. godine.

Apple ne može pronaći dobavljača za 5G modem

Mada svi očekuju da će 5G postati iduća velika stvar na mobilnom tržištu, većina proizvođača tijekom ove godine ne planira izdavati telefone nadograđene 5G modemima. Među njima je i Apple koji se nada da će mu partneri isporučivati 5G modeme prije kraja 2020. godine. To znači da je teško za očekivati da bi se još ove godine mogao pojaviti 5G iPhone, jer Apple ne može pronaći dobavljača modema za svoje uređaje.  

U ovom trenutku Appleu su opcije vrlo ograničene, posebice od kako se posvađao s Qualcommom oko patenata, a za Intel se ne očekuje do bi ove, pa čak ni iduće godine mogao finalizirati svoj 5G modem, koji je najrealnija opcija za 5G iPhone.

No tračak nade ipak postoji jer je u svojoj najnovijoj izjavi koju je dao portalu Fast Company, Intel rekao da planira opremati uređaje partnera 2020. godine sa svojim XMM 8160 5G multimode modemom. Ovisno o tome u kojem dijelu 2020. godine će lansirati modem i koliko će vremena imati Apple da ga testira, ovisi hoće li se 5G iPhone pojaviti iduće ili tek 2021. godine.

Dakako, postoji mogućnost da nas iznenadi i neki drugi dobavljač poput MediaTeka ili čak Samsunga, no većina koji prate situaciju s Appleom kažu da im 5G modem može isporučiti isključivo Intel.    Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple iPhone Intel modem 5G
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->