Nalazite se
  • Pop Tech
  • Virtualni koncert s virtualnom publikom u virtualnom gradu
Članak
Objavljeno: 29.04.2020. 10:32

Virtual May Day 

Virtualni koncert s virtualnom publikom u virtualnom gradu

Finske rap zvijezde nastupaju na trgu glavnog grada putem virtualne platforme u sklopu proslave blagdana.

Virtualni koncert s virtualnom publikom u virtualnom gradu

Tvrtka ZOAN VR je u suradnji s gradom Helsinkijem još prošle godine razvila platformu Virtual Helsinki koja omogućuje posjete najatraktivnijim lokacijama glavnog grada Finske na virtualni način, zahvaljujući VR softveru koji se temelji na Unreal engineu.

Kako bi se ova VR platforma idealno iskoristila u ovo doba korona krize, ZOAN i Helsinki su odlučili organizirati koncert na virtualnom trgu digitalnog blizanca glavnog grada koji će se održati 30. travnja na May Day, kojim Finci slave dolazak proljeća.

Koncert će okupiti članove banda JVG, rap skupine koja je najviše streamana u Finskoj, a oni će se u digitalnom obliku pojaviti na virtualnom trgu Senate Square. Dodatna zanimljivost je u tome što će se i posjetitelji moći smjestiti na koncert putem svojih pametnih telefona ili računala tako da će odabrati svoj avatar i stupati u interakciju s izvođačima gestama, pljeskanjem i "emojijima" koje će band vidjeti u realnom vremenu.

Kako su izgledale pripreme možete pogledati u ovom "behind the scenes" videu.  

Finci ne skrivaju da ih je inspirirao DJ Marshmello koji je nedavno održao svoj koncert u Fortniteu, no kažu da bi ovo trebao biti koncert najbliži onome što možete doživjeti u stvarnosti.  

Koncert će se moći pratiti putem ovih poveznica: www.helsinkikanava.fi i www.burst.fiVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->