Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Mavic Air 2 s 34 minute leta i 48 MP snimanjem
Članak
Objavljeno: 28.04.2020. 12:27

DJI 

VIDEO: Mavic Air 2 s 34 minute leta i 48 MP snimanjem

DJI je na tržište lansirao novi izvrsni Mavic Air 2 dron za video snimanja s visine.

VIDEO: Mavic Air 2 s 34 minute leta i 48 MP snimanjem

Poznati proizvođač dronova DJI službeno je lansirao novu letjelicu iz svoje flote, Mavic Air 2, koji predstavlja novi inačicu praktičnog drona na rasklapanje Mavic Aira iz 2018. godine.

Mada je DJI redizajnirao i poboljšao drona u mnogim značajkama, po nama je najveća stvar u bateriji koja omogućuje 34 minute leta. Možda vam se 34 minute čini malo, ali svi koji su malo bolje upoznati s tematikom malih dronova od pola kilograma reći će vam da su 34 minute prava vječnost za takve vrste letjelica.

Kako bi to postigao, DJI je redizajnirao elektronske kontrolere brzine (ESC-ove) i bateriju, pri čemu težina drona nije znantno povećana, pa teži 770 grama, što je samo 100 grama više u odnosu na model iz 2018.     

Za odlične video snimke unaprijeđen je i senzora kamere, koja sada dolazi sa 1/2" Quad Bayer senzorom od 12 MP koji može snimati fotografije u 48 MP modu i video u 4K na 60 fps te omogućava HDR i 8K Hyperlapse mod, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Tu je sustav za prepoznavanje scena koji omogućuj prepoznavanje zalaska sunca, plavog neba, snijega, trave i drveća,  kao i Hyperlight mod za snimanje u slabijim svjetlosnim uvjetima.

Kako vam se snimke ne bi tresle, tu su 3-osovinski gimbal, ali i elektronska stabilizaacija (EIS), a za praćenje objekata postoje modovi Spotlight 2.0, ActiveTrack 3.0 i Point of Interest 3.0. Također valja spomenuti unaprijeđeni sustav za izbjegavanje prepreka, kao i nadograđeni kontroler na koji se telefon sada spaja odozgora umjesto ispod.

Što se cijene tiče, ona iznosi 799 dolara, no zbog pandemije COVID-19, dron se trenutno može kupiti samo u Kini. Globalna prodaja bi trebala započeti 11. svibnja ukoliko ne dođe do privremenog otkazivanja zbog mjera zaštite od koronavirusa.Vezani sadržaji
Ključne riječi baterija kamera dron DJI Mavic Air 2
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->