Nalazite se
  • Pop Tech
  • Baidu dovršio računalo za taksije robote
Članak
Objavljeno: 03.08.2020. 12:29

Apollo Computing Unit 

Baidu dovršio računalo za taksije robote

Kinesko računalo trebalo bi dovesti do znatno pristupačnijih vozila sa sustavom potpuno autonomne vežnje.

Baidu dovršio računalo za taksije robote

Veliki gigant pretraživanja Baidu, kojeg nazivaju kineskim Googleom, izdao je priopćenje u kojem kaže kako je dovršio svoje Apollo Computing Unit (ACU) računalo koje nazivaju prvim serijskim računalom za autonomnu vožnju.

Računalo koje se temelji na Xilinx procesorima, mikrokontrolerima Infineona i softveru Elektrobita, može upravljati s velikim količinama podataka dobivenih s 5 kamera i 12 ultrazvučnih radara, a koristiti će se u usluzi taksija robota pod nazivom Apollo Valet Parking, na kojem Baidu surađuje s tvrtkom WM Motor.

Autonomni taksi koji će raditi na pogon ACU-a moći će samostalno pokupiti putnika i odvesti ga na željenu destinaciju bez potrebe za kvalificiranim vozačem.

Apollo Valet Parking bi se na ulicama mogao naći još ove godine, no zasad nije poznato kada bi autonomni taksiji mogli dobiti sve potrebne dozvole za potpuno autonomnu vožnju i na kojim će se tržištima prvo pojaviti.

Na sličnim sustavima već duže rade Google,Nvidia, Toyota, GM i mnoge druge tvrtke iz ICT i automobilske industrije, no Baidu tvrdi da će njegovo računalo biti znatno pristupačnije (čitaj jeftinije) od konkurencije, dok će istovremeno biti sigurnije i pouzdanije od njih.

Bađ nas zanima što će Trump reći za kinesko računalo za autonomne automobile? Da će voziti Amerikance u komunizam?Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->