Nalazite se
  • Pop Tech
  • Video: Egzooklop za podvodno letenje
Članak
Objavljeno: 21.03.2016. 14:45

Nuytco Exosuit 

Video: Egzooklop za podvodno letenje

Ovo će vas atmosfersko odijelo pretvoriti u Ironmana, ali samo ispod vode.

Video: Egzooklop za podvodno letenje

Tvrtka Nuytco, koju je osnovao Phil Nuytten, već dugo vremena se bavi razvojem malih podmornica namijenjenih ronjenju u velikim dubinama, a njezina tehnologija se do sada koristila i za potrebe podvodnih snimanja mnogih poznatih dokumentarnih TV serija (Deadliest Catch, Migty Machines) i igranih filmova (Titanic, Sphere, The Abyss).

Njihov novi proizvod dolazi u obliku atmosferskog Exosuit odijela, koje pomalo podsjeća na oklop Tonya Starka iz Ironmana, no za razliku od njega može letjeti isključivo ispod vode.

Odijelo težine od 265 kg, napravljeno je od aluminijske slitine A536, te se za razliku od običnih ronilačkih odijela nalazi pod pritiskom, čime se štedi na potrošnji zraka, obzirom da ne zahtijeva dugotrajni dekompresijski postupak prilikom izrona.

Exosuit 2

Dakako, obzirom da se radi o oklopu velike čvrstoće, ronilac je u mogućnosti zaroniti puno dublje, odnosno do dubina od 300 metara, a pogon mu omogućuju 4 električna motora od 1,6 konja (može ih se postaviti i do 8 komada. 

Zahvaljujući dvjema ugrađenim sustavima za opskrbu kisikom, ronilac može pod vodom ostati do 50 sati, a toliko mu dozvoljava i sustav za otklanjanje ugljičnog dioksida iz zraka.

Od uključene specijalne opreme Nuytco će roniocima ponuditi HD kameru, sonar i 2 Newtsun LED svjetla od 150 W.

ovom videu možete vidjeti prvo testiranje odijela u podvodnom tanku.

Inače, Nuyttenu ovo nije prvo atmosfersko podvodno odijelo, jer je već prije konstruirao Newtsuit, koje već koriste NASA i Ministarstvo obrane SAD-e. Za sada još nije poznato koliko će odijelo koštati kada se ove godine počne prodavati.  

Izvor: Nuytco

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam