Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robotizirani autonomni dostavljač pizza
Članak
Objavljeno: 18.03.2016. 13:34

DRU 

VIDEO: Robotizirani autonomni dostavljač pizza

Poznati lanac pizzerija u Australiji testira autonomno robotizirano dostavno vozilo.

VIDEO: Robotizirani autonomni dostavljač pizza

Domino's je poznati svjetski lanac pizzerija, koji je među prvima počeo uvoditi inovacije, pa je za svoju promociju počeo koristiti društvene medije, napravio sustav online narudžbi pomoću jednog gumba, te je čak proizveoi automobil u koji je integrirana pećnica za pečenje pizze.

Ovih dana njihova australska podružnica predstavila je robota dostavljača, za čiju izradu su koristili usluge tvrtke Marathon Targets, australskog startupa koji se bavi robotikom, a kažu da su se poslužili i vojnom tehnologijom. Pored toga navode da su surađivali i s Odjelom za prometQueenslanda (Queensland Department of Transport and Main Roads), kako bi se osiguralo da robot dobije sve što mu je potrebno za testiranje na prometnicama. 

Na kraju su došli do prvog funkcionalnog prototipa robotiziranog vozila pod imenom DRU (Domino's Robotic Unit), koji se već započeo testirati na području Queenslanda, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Robot koristi sličnu tehnologiju kao i Googleovi autonomni auti, uključujući LIDAR, GPS, sustav za izbjegavanje prepreka, te tehnologiju za praćenje (tracking) koja se sinkronizira s Google kartama.

Mada će DRU inicijalno biti testiran u Australiji, Domino's navodi da već surađuje s globalnim partnerima, a u određenom broju pizzerija bi se trebao pojaviti već kroz 6 mjeseci.

Prijeti li izumiranje i zanimanju dostavljača pizza?

Izvor: Domino's Australija [YouTube]

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam