Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Zvučnik Hydrogen ne koristi bateriju
Članak
Objavljeno: 20.10.2014. 16:21

Blueshift 

VIDEO: Zvučnik Hydrogen ne koristi bateriju

Američka tvrtka proizvela bluetooth zvučnik koji umjesto baterije koristi superkondenzator i napuni se za samo 5 minuta.

VIDEO: Zvučnik Hydrogen ne koristi bateriju

Inženjeri iz tvrtke Blueshift iz Oregona, proizveli su zvučnik pod nazivom Hydrogen, koji umjesto baterije koristi superkondenzator. Za razliku od baterija, koje u osnovi ne pohranjuju energiju, već ju stvaraju kemijskim procesima kada se uređaj uključi, kondenzatori ju doista pohranjuju, a ovom zvučniku je dovoljno pet minuta da se napuni s dovoljno energije za 4 sata reprodukcije glazbe, odnosno do 80 posto kapaciteta.

Za stvaranje zvuka se koristi pojačalo klase D, a zvučnik se može spojiti pomoću žice ili putem Bluetootha.

Ovaj projekt se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na portalu Crowdsupply, gdje njegovi autori traže samo 10.000 dolara za pokretanje proizvodnje, što bi moglo značiti da im je ta kampanja više u službi promocije nego kao pomoć za ozbiljnije prikupljanje investicija.

Kada se ovaj Hydrogen zvučnik retro izgleda jednog dana nađe na tržištu, njegova cijena će iznositi 330 dolara, a ako projekt poduprete na Crowdsupplyu, dobit ćete ga za 300 dolara (1.799 kn).

Izvor: Crowdsupply

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam