Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.03.2015. 12:51

Autoplay video 

Twitter želi kopirati autoplay video iz Facebooka

Twitter testira opciju automatske reprodukcije videa u vašim feedovima.

Twitter želi kopirati autoplay video iz Facebooka

Prema pisanju AdWeeka, koji se poziva na svoj pouzdani izvor unutar Twittera, upravo je započelo testiranje nove značajke Autoplay Video, koja će funkcionirati na isti način kao što radi u Facebooku. Drugim riječima, kada ćete "skrolati" po stranici profila koji pratite, čim naiđete na video on će automatski započeti reprodukciju.

Isti izvor navodi da Twitter još nije donio definitivnu odluku o tome hoće li doista ugraditi ovu značajku, jer postoji otpor "purista" koji smatraju da bi ovo moglo nervirati korisnike, obzirom da oni ne žele preveliko približavanje Twittera Facebooku, jer se time uništava osnovna ideja tweetova.

Razlog zbog kojeg Twitter razmišlja o uvođenju autoplay videa, navodno leži u podacima po kojima je Facebook nakon uvođenja te značajke 2013. godine postao vrlo opasna konkurencija YouTubeu na polju reprodukcije video filmova.

U rujnu prošle godine Facebook je objavio da se njegovi filmovi prikazuju milijardu puta na dan, dok izvor iz Twittera tvrdi da je ta brojka narasla na 3 milijarde, što je glavni podstrek Twitteru da ugradi novu značajku u svoju društvenu mrežu.

Sviđalo nam se to ili ne, stoji činjenica da Twitter prošle godine nije lansirao svoju "30-sekundnu" video značajku zbog ljubavi prema korisnicima, već s idejom da na njoj zarađuje, no ako će profili biti "teško zagađeni" reklamama, to bi moglo dovesti do pada interesa za ovu društvenu mrežu, pa Twitter neće u to uletjeti na prvu loptu. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Facebook Twitter autoplay video
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->