Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: US Air Force dobio prvi protudronski laser
Članak
Objavljeno: 23.10.2019. 13:51

Raytheon 

VIDEO: US Air Force dobio prvi protudronski laser

Ovaj laserski "top" u stanju je detektirati i rušiti dronove u sekundama.

VIDEO: US Air Force dobio prvi protudronski laser

Tvrtka Raytheon dostavila je prvi enti-dron terenac Američkom ratnom zrakoplovstvu, samo godinu nakon što je predstavila tu tehnologiju za detektiranje i obaranje dronova. U osnovi se radi o visokoenergetskom laserskom sustavu pričvršćenom na malo terensko vozilo Polaris MRZR koji koristi elektro-optičke i infracrvene senzore za detektiranje i praćenje dronova. Kada ih identificira, sustav ih ruši laserom kroz proces koji traje samo nekoliko sekundi, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Raytheon kaže da se sustav može puniti putem standardne električne utičnice od 220 volti, a s jednim punjenjem može ispaliti više desetaka laserskih pucnjeva te se može upariti i s generatorom ukoliko bi se trebao postaviti na teren kroz duže razdoblje.

Američko ratno zrakoplovstvo će sustav testirati širom svijeta kroz razdoblje od godinu dana i uvježbavati operatere koji će se njime služiti. Oni će vježbati korištenje sustava u svim vremenskim uvjetima, kako bi se ustanovilo može li biti dovoljno učinkovit za sve vrste mogućih scenarija u obaranju izviđačkih ili naoružanih neprijateljskih dronova. Vezani sadržaji
Ključne riječi laser dronovi Raytheon
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->