Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.05.2014. 15:38

SadaBike 

VIDEO: Bicikl koji se sklapa na veličinu kišobrana

Talijanski inovator testira prototip svojeg bicikla širom svijeta i traži investitore.

VIDEO: Bicikl koji se sklapa na veličinu kišobrana

Još od vremena legendardnih "Ponija", sklopivi bicikli privlače pažnju mnogih ljubitelja rekreacije na dva kotača, jer se mogu jednostavno prevoziti u prtljažnicima automobila, pa su idealni za vikend izlete i godišnje odmore, dok im prenosivost ujedno ukida potrebu za parkiranjem i ostavljanjem na ulici, što je u posljednje vrijeme postalo meka za lopove.

Talijanski inovator Gianluca Sada još je 2010. godine patentirao svoju inačicu sklopivog bicikla SadaBike, da bi prošle godine došao do prvog prototipa, a sada je započeo njegovo testiranje u gradovima širom svijeta, kako bi privukao investitore koji će ga dovesti na tržište.

SadaBike 2

Mada Gianluca svoj bicikl reklamira kao "bicikl koji zauzima prostor kišobrana", to je samo uvjetno rečeno, jer se na tu veličinu može sklopiti samo ram, upravljač i vilica, dok se kotači odvajaju i pakiraju u posebnu naprtnjaču, mada smo već pomislili da se i njih može nekako preklopiti.

Za razliku od drugih sklopivih bicikala, SadBike dolazi s kotačima "prave" veličine od 26 inča, što znači da se bicikl može koristiti za ozbiljniju vožnju od kratkog izleta do prve trgovine ili kafića, što ga čini posebno atraktivnim.

Dodatna zanimljivost je što kotači nemaju žbice pa je najbolje da odmah pogledate video dolje, jer vam teško možemo riječima opisati kako je to Gianluca konstruirao sustav koji omogućuje korištenje takvih kotača, što je po nama doista genijalno rješenje.

 

I na kraju, valja navesti kako je zamislio da kotači predstavljaju sastavni dio naprtnjače u kojoj možete nositi bicikl, ili ga vući poput kofera, što je također riješeno na vrlo zanimljiv način. 

Obzirom da kotači nemaju žbica, očito je da moraju biti napravljeni od vrlo čvrstog materijala (vjerojatno titanija), što zasigurno poskupljuje izradu SadaBikea, pa nas ne čudi što Gianluci još uvijek nije pošlo za rukom pronaći investitore, mada bismo ovo čudo od bicikla doista voljeli vidjeti u prometu. 

Izvor: SadaBike

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->