Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Bicikl kod kojeg se ne kuži da je električni
Članak
Objavljeno: 18.05.2014. 11:45

Vanmoof 10 

VIDEO: Bicikl kod kojeg se ne kuži da je električni

Ovaj električni bicikl djeluje poput običnog, te je relativno lagan.

VIDEO: Bicikl kod kojeg se ne kuži da je električni

Gotovo svi električni bicikli koje smo imali priliku vidjeti do sada, najčešće imaju tri velike mane, težinu, veličinu motora i cijenu. Drugim riječima, čim ih ugledate, jasno vam je da se radi o motociklima s električnim motorom, a ne biciklima, pa se postavlja pitanje zbog čega biste si uopće kupovali takav dvokotač, kad za manje novaca možete nabaviti pravi mali motocikl ili skuter.

Do sada nam jedino električni bicikl koji je izradio Slovenac Niko Klašek, doista djeluje kao bicikl, jer mu je motor prilično diskretno integriran u zadnji kotač.

Bicikl pod nazivom Vanmoof 10 koji ovdje predstavljamo, također stvara dojam običnog bicikla, jer je u njemu sve prikriveno, uključujući i baterije koje se nalaze u sklopu rama. Bicikl u sebi sakriva motor od 250W, takozvani "pedelec", koji radi aktiviranjem preko pedala, te je u stanju omogućiti postizanje brzine od 28 km/h. Težina od 21 kg također nije pretjerana, no ukupan dojam kvari cijena od 2.998 dolara (16.560 kn), pa je jasno da ovo nije nešto što će se naći u masovnoj uporabi, usprkos činjenici da u sebi ima ugrađen sustav za GPS praćenje kako biste se zaštitili od lopova. 

Izvor: Vanmoof

Vezani sadržaji
Ključne riječi Bicikl električni Vanmoof 10
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam