Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električni leteći bicikl
Članak
Objavljeno: 13.06.2013. 13:56

Duratec Bicycles 

VIDEO: Električni leteći bicikl

Češki proizvođač bicikala prikazao zanimljiv električni bicikl koji pomalo i leti.

VIDEO: Električni leteći bicikl

Dok svi još uvijek čekamo na leteći automobil kojim ćemo se moći vinuti u zrak i preletjeti neki prometni čep na cesti, poznati češki proizvođač bicikala Duratec smatra kako je došlo vrijeme da se u zrak vinu i biciklisti, naravno ne snagom svojih mišića nogu, već uz pomoć jednako ekološki prihvatljivog električnog motora i četiri rotora nalik na malo uvećanu quadcopter igračku pričvršćenu za ram bicikla.

Čitav bicikl (bez vozača) je težak 95 kg, te su ga testirali pomoću lutke, jer je projekt još u preranom razvoju da bi se usudili posjesti živu osobu.

Pogon motora koji pokreće rotor se postiže s dvije baterije koje mu nažalost mogu omogućiti samo nekoliko minuta leta i to je zapravo jedina prepreka zbog koje ova izum nećemo tako brzo vidjeti na cestama.

No tehnički direktor tvrtke Duratec Bicycles, Milan Duchek vjeruje kako se do sada pokazalo da se svakih 10 godina kapacitet baterija udvostručava, pa bi stoga oko 2020.-ih njihovi leteći električni bicikli mogli biti dovoljno sposobni za korištenje u sportu, turizmu i drugim stvarima.

Inače, ovo nije prvi bicikl, ili bolje rečeno motocikl, koji se vinuo u zrak, jer je još 2009. godine Britanski učitelj John Carver preletio Ujedinjeno kraljevstvo svojim triciklom s (neekološkim) benzinskim motorom pod nazivom Flyke opremljenim padobranom za paragliding, koji bi se uskoro trebao naći u slobodnoj prodaji. 

VIDEO: Leteći Duratec bicikl

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->