Nalazite se
  • Pop Tech
  • Bicikl u naprtnjači za alpiniste
Članak
Objavljeno: 21.11.2012. 09:29

Bergmönch KOGA 

Bicikl u naprtnjači za alpiniste

Ovaj gadget poslužit će najekstremnijim ljubiteljima downhill biciklizma, dok će starijim planinarima čuvati zdravlje. 

Bicikl u naprtnjači za alpiniste

U posljednje vrijeme downhill biciklizam je postao prilično popularna rekreacija. U brdima često možete susresti bicikliste koji se u divljoj jurnjavi spuštaju biciklima po planinarskim stazama. No da biste se mogli spustiti niz planinu, prije toga se morate na nju i popesti. Ako ste u dobroj kondiciji i planina nije previše zahtjevna, možete se pokušati popeti vožnjom, no ako baš niste skloni takvom mazohizmu ili se krećete nekom složenijom alpinističkom rutom, morat ćete bicikl nositi.

Kako bi ljubiteljima downhilla omogućili da doslovce posvuda mogu na jednostavan način nositi bicikl, nizozemska tvrtka KOGA je proizvela ultralaki sklopivi Bergmonch mountain bicikl.

skuter-otvor

Čitav bicikl s naprtnjačom u koju možete staviti sendviče, sokove, odjeću i sve drugo što inače nosite u planinarenje (roštilj?), teži samo 9 kilograma, a pri dizajniranju se vodilo računa da ergonomija odgovara planinarskim naprtnjačama, kako na svojim leđima ne biste osjećali veći napor nego inače.

KOGA također navodi kako će ovaj bicikl poslužiti i starijim planinarima, jer njih 67% prema istraživanjima ima probleme s koljenima i zglobovima kao posljedicu hodanja nizbrdo.

Cijena ovog zanimljivog mountain bicikla s naprtnjačom iznosi 1.250 eura, odnosno 9.420 kuna, a više informacija potražite na stranicama proizvođača: http://www.bergmoench.com/De/

VIDEO: Bergmönch KOGA skuter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam