Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.01.2020. 11:14

CES 2020 

Panasonic predstavio prve HDR VR naočale

Nove VR naočale u potpunosti uklanjaju takozvani screen door učinak u slici.

Panasonic predstavio prve HDR VR naočale

Panasonic je na CES-u predstavio svoje nove VR naočale koje djeluju pomalo u steampunk stilu i prve su u svijetu koje omogućuju HDR kvalitetu slike i uklanjaju "screen door učinak", jedan od najvećih problema kod svih VR headsetova i naočala koji dovodi do toga da pri gledanju slike vidite tanke linije koje razdvajaju piksele ili subpiksele, odnosno nemate potpuno glatku sliku.

Kao što možete vidjeti na slikama, ovdje se doista radi o naočalama sa zvučnicima u drškama a ne headsetu. Pomalo podsjećaju i na naočale za varenje, vožnju motocikla ili dvokrilca s početka 20. stoljeća, no u sebi sadrže vrlo naprednu tehnologiju, uključujući micro OLED panele koje je Panasonic razvio u suradnji s proizvođačem zaslona Kopinom, koji donose ekstremno visoke razlučivosti uz gotovo potpuno eliminiran spomenuti "screen door učinak" koji muči druge VR sustave.

panasonic vr glasses

Zahvaljujući UHD HDR-u, naočale omogućuju doista izvrsnu sliku, pa su posjetitelji CES-a mogli uživati u CG demu unutrašnjosti japanskog hrama u kojem se svjetlo realistično odbijalo od ukrasa i dekoracija, a što se zvuka tiče, naočale sadrže kvalitetne Technicsove zvučnike u drškama, pa vam ni audio kvalitete neće nedostajati.

Panasonic ujedno navodi da je koristio optički dizajn koji je posudio iz Lumix kamera i slično procesiranje signala koje se može naći u njegovim televizorima i Blue-ray playerima. 

Na žalost ove naočale nećete moći tako brzo kupiti kako biste ih spojili na svoj gaming PC, jer se radi samo prototipu koji zasad služi samo za demonstraciju nove napredne VR tehnologije i pokazuje nam što u budućnosti možemo očekivati od VR-a.Vezani sadržaji
Ključne riječi Panasonic VR UHD naočale HDR CES 2020
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->