Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prvi let nadzvučnog drona s RDRE motorom
Članak
Objavljeno: 02.04.2024. 15:25

Venus Aerospace 

VIDEO: Prvi let nadzvučnog drona s RDRE motorom

Ovo je bio prvi nadzvučni let drona na pogon revolucionarnog rotirajućeg detonacijskog raketnog motora.

VIDEO: Prvi let nadzvučnog drona s RDRE motorom

Nakon što je ostvarila prvi statički dugotrajni test rotirajućeg detonacijskog raketnog motora (RDRE), razvijenog u partnerstvu američkom Agencijom za napredne obrambene istraživačke projekte DARPA-om, tvrtka Venus Aerospace je izvela prvi let dronom na pogon RDRE-a.

Supersonični dron Venus Aerospacea dužine 2,5 m i težine od 150 kg, zrakoplovom je doveden na visinu od 3.600 metara, ispušten i ubrzan do najveće brzine od 0,9 Macha, leteći 16 km.

tail-2-drop-2-1024x683

Pokretao ga je monopropelantni motor s vodikovim peroksidom pri 80% potiska kako ne bi prešao 1. Macha. Test je uspješno demonstrirao kontrole leta, stabilnost, telemetriju, zemaljske operacije i zračno lansiranje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Korištenje platforme koja se lansira iz zraka i konfiguracije rakete s krilima omogućuje nam da jeftino i brzo dođemo do minimalno održivog testiranja našeg RDRE-a kao hipersoničnog motora. Tim je radio profesionalno i ima obilje podataka za sljedeći let," kaže tehnički direktor i suosnivač Venus Aerospacea Andrew Duggleby, najavivši idući hipersonični let.

Sa sjedištem u Houstonu, Teksas, Venus Aerospace je zrakoplovno-svemirska tvrtka usmjerena na razvoj hipersoničnih letova brzinama do 9 Macha.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->