Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Postanite pilot Flyera za 1 sat
Članak
Objavljeno: 09.06.2018. 13:34

Kitty Hawk 

VIDEO: Postanite pilot Flyera za 1 sat

Tvrtka koju financira Googleov suosnivač Larry Page predstavila novu osobnu letjelicu.

VIDEO: Postanite pilot Flyera za 1 sat

Imate li želju poletjeti novom Flyer letjelicom tvrtke Kitty Hawk čiji razvoj financira i Googleov suossnivač Larry  Page? Ukoliko vas zanima jedan probni let, reći ćemo vam da Kitty Hawk poziva sve zainteresirane u novootvoreni trening centar i poručuje da za letenje električnom letjelicom ne trebate pilotsku licencu, već vam je dovoljan samo sat vremena "školice", a potom uživate kao što možete vidjeti u ovom videu.

Najnovija inačica Flyera s 10 propelera zbog trenutnih sigurnosnih ograničenja smije prevoziti jednu osobu brzinom od tek 10 km/h, no Kitty Hawk kaže da će jednog dana letjeti brzinama od 40, 70, 90, pa čak i 160 km/h.

Flyer 3

Za let Flayerom pilot ima samo dvije upravljačke palice, pa tvrtka kaže da je letenje jednostavno kao da igrate Minecraft. Jedna palica služi za uspinjanje i spuštanje, dok druga (joystick) omogućuje promjenu smjera kretanja, a u letjelici se ne nalaze nikakvi instrumenti ili zasloni. 

Kitty Hawk je dosad izveo više od 1.500 letova sa svojim zaposlenicima, pa sada želi dati letjelicu u ruke običnim korisnicima. Cijena letjelice nije poznata, a kako bi letenje bilo još sigurnije, Flyer planiraju opremiti i padobranom.Vezani sadržaji
Ključne riječi Larry Page Kitty Hawk Flyer
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->