Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Lotus želi konkurirati Rimcu
Članak
Objavljeno: 16.04.2019. 10:06

2019 Shanghai Auto Show 

VIDEO: Lotus želi konkurirati Rimcu

Lotus teasao prvi britanski električni hiperautomobil koji će predstaviti krajem ove godine.

VIDEO: Lotus želi konkurirati Rimcu

Na 2019 Shanghai Auto Showu, Lotus je "teasao" svoj prvi serijski automobil nakon 11 godina, Lotus Type 130. Lotus kaže da se ovaj električni auto "nalazi u naprednoj fazi razvoja i postat će prvi potpuno električni britanski hiperautomobil".

Šef Lotusa (CEO) Phil Popham izjavio je da će ovo biti najdinamičniji auto u Lotusovoj povijesti i predstavljat će prekretnicu u brandu te "showcase" onoga što je Lotus u stanju proizvesti. Popham je još rekao da će Type 130 biti predstavljen krajem godine u Londonu i da će slijediti tragove popularnih "Type" vozila poput Type 78 i Type 88, prvih automobila s "ground effectom" i prvih Formula 1 bolida od ugljičnih vlakana.

Osim ovih velikih riječi, Lotus nije otkrio niti jedan detalj o tehničkim karakteristikama i očekivanim performansama novog auta, kao ni njegov puni izgled, pa vam ostaje da pokušate sami dokučiti o kakvom će se vozilu raditi iz teaser ovog videa. 

Prema nekim prošlogodišnjim glasinama, Type 130 će imati električni motor jači od 1000 konjskih snaga, ići će brže od 320 km/h i koštat će 2,5 milijuna dolara te će predstavljati konkurenciju Rimac C_Two i Pinifarina Batista hiperautomobilima. Nekako imamo osjećaj da bi Lotus mogao koristiti i usluge tehnologije tvrtke Rimac Automobili (kao i Batista), a jesmo li u pravu saznat ćemo kada ga predstave.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->