Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: AI izmislio novi sport
Članak
Objavljeno: 15.04.2019. 12:57

Speedgate 

VIDEO: AI izmislio novi sport

Umjetna inteligencija kreirala sport koji se temelji na podacima iz stotina postojećih sportova.

VIDEO: AI izmislio novi sport

Što dobijete kada spojite Nvidijine Tesla GPU-e, dizajnersku agenciju AKQA, podatke o stotinama sportova i napredne AI algoritme? Vjerojatno vam puno toga pada na pamet, ali sigurno niste očekivali da se radi o novom sportu kojeg je izmislila umjetna inteligencija.

AKQA je krenula od toga da zada AI-u kreirati novi sport uz pomoć Tesla GPU-a koji su trenirali neuralne mreže kako bi temeljem velikih količina podataka o stotinama postojećih sportova došli do potpuno novog sporta s detaljnim pravilima, logotipom i svim potrebnim elementima da bi se dopao igračima i publici.

Rezultat toga je igra pod nazivom Speedgate, koja predstavlja neku mješavinu ragbija, nogometa i hokeja na travi, a za nju je AI kreirao više od 1000 elemenata, uključujući pravila, izgled terena i "golova", kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Detaljna pravila možete pronaći na ovoj poveznici, a mi ćemo vam samo reći da je to sport za dva tima od po 6 igrača koji se natječu na terenu s tri dvosmjerno otvorena vrata ili gola. Kada ispucate loptu kroz centralna vrata (kroz koja ne smijete proći), vaš tim može postizati pogotke kroz jedna od krajnjih vrata i dobivati dodatne bodove ukoliko gol postigne "odbijancem". Jedno od pravila je i da igrači mogu stajati na mjestu, no lopta se mora odigrati unutar svake tri sekunde.

Speedgate_Field_Guide-1-1-624x369

Mada je Speedgate kreiran za prezentaciju na Design Weeku, mogao bi doista postati nekakvo službeno natjecanje, jer je AKQA kontaktirala neprofitnu organizaciju Oregon Sports Authority koja se bavi promocijom sporta, pa postoji velika mogućnost da se ovog ljeta održe prva natjecanja.    

Iskreno rečeno, Speedgate nam se čini prilično cool i vjerujemo da ima potencijal za grupnu rekreaciju na otvorenom, no ne vjerujemo da bi se jednog dana mogao naći u programu Olimpijskih igara.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam