Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Intelova tehnologija kamera na nogometnim stadionima
Članak
Objavljeno: 09.02.2019. 13:20

True View 

VIDEO: Intelova tehnologija kamera na nogometnim stadionima

Intelov sustav donosi 38 dubinskih kamera 5K rezolucije i omogućuje fanovima da prate utakmice s bilo kojeg mjesta na igralištu.

VIDEO: Intelova tehnologija kamera na nogometnim stadionima

Od 10. ožujka ove godine fanovi tri velika engleska nogometna kluba, Manchester Citya, Arsenala i Liverpoola, imat će priliku gledati utakmice svojih ekipa uz pomoć Intelove True View tehnologije. Svaki od stadiona navedenih timova dobit će po 38 5K dubinskih kamera i računalni sustav za procesiranje terabajta podataka, što će omogućiti precizno modeliranje igrališta i igrača, a gledatelji će se moći virtualno naći na bilo kojem dijelu travnjaka i gledati akcije iz perspektive kao da i sami trče Emiratesom, Anfieldom ili Etihadom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Na taj način gledatelji će vidjeti svaki potez svojih nogometaša iz svakog kuta i svake perspektive, ali će također moći vidjeti prekršaje, zaleđa i je li lopta prešla crtu bolje nego što to omogućuje službena FIFA-ina VAR tehnologija.

Sustav kamera ne snima sliku u pikselima, već volumetrične podatke koji uključuju visinu, širinu i dubinu, kako bi se stvarali 3D pikseli ili vokseli, a ti se podaci potom obrađuju u serverima i računalima opremljenim Intel Core i7 i Xeon procesorima. Intel vjeruje da će True View tehnologija u potpunosti promijeniti način na koji danas gledamo sportove te kaže da ju planira proširiti i na druge klubove, ali sada još nije spreman govoriti o tome jer se trudi užurbano postaviti sustav na stadione tri velika engleska prvoligaša.

Sva tri kluba dala su dozvolu broadcasterima da materijale kreirane True View tehnologijom koriste u svojim TV prijenosima, kao i da najveće zanimljivosti prenose na društvene mreže dva sata nakon svake utakmice. 

Mislimo da će se ovo najmanje dopasti sucima koji će osim VAR-a imati i virtualnu kontrolu od strane fanatičnih navijača koji im neće lako praštati greške.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->