Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robotica Little Sophia na Kickstarteru
Članak
Objavljeno: 02.02.2019. 11:27

Hanson Robotics 

VIDEO: Robotica Little Sophia na Kickstarteru

Najpoznatija robotica na svijetu predstavlja svoju manju inačicu za zabavu i edukaciju.

VIDEO: Robotica Little Sophia na Kickstarteru

Robotica Sophia, jedini robot na svijetu koji ima državljanstvo jedne države (Saudijske Arabije), smatra se jednim od najsavršenijih robota androida. Nakon što je samostalno održavala tiskovne konferencije, plesala, odgovarala na pitanja novinara, intervjuirala poznate ličnosti i šalila se na račun Elona Muska, Sophia je dobila podmladak.

11f5c896b3e363fa509ecf54aac45439_original

Tvrtka Hanson Robotics pokrenula je Kickstarter kampanju kojom želi na tržište izbaciti roboticu pod nazivom Little Sophia, koja je upravo to što joj i samo ime kaže, mala inačica Sophije. Ona je u osnovi namijenjena djeci, ali će predstavljati puno više od igračke, jer će im pomagati u učenju i podučavati ih u brojnim područjima, uključujući programiranje, pa će djeca na jednostavan način blokovskim programiranjem stvarati programe za nju, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Little Sophia se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, a ako bude dovoljno interesa (ako kampanja bude uspješna) stići će na tržište u prosincu 2019. godine. Putem Kickstartera ju u "ealy-bid" ponudi možete naručiti za 99 dolara.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->