Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hamilton osniva vlastiti Exreme E racing tim
Članak
Objavljeno: 08.09.2020. 16:03

X44 

VIDEO: Hamilton osniva vlastiti Exreme E racing tim

Hamiltonov tim će se iduće godine natjecati u utrkama električnih off-road automobila.

VIDEO: Hamilton osniva vlastiti Exreme E racing tim

U trenutku dok se nakon 9 utrka uvjerljivo nalazi na vrhu poretka sezone 2020 Formule 1, Lewis Hamilton je uhvatio vremena za osnivanje vlastitog tima u Extreme-E utrkama električnih off-road "monster truck" vozila.

Njegov tim pod nazivom X44 u Extreme-E utrkama će sudjelovati od iduće godine, no kako stvari stoje, Hamilton neće nastupiti kao vozač, zbog obaveza u Formuli 1.

Extreme E utrke se održavaju u krajevima posebno pogođenim klimatskim promjenama, poput glečera, kišnih šuma i pustinja s idejom podizanja svijesti o utjecaju čovjeka na okoliš, kako bi se pomoglo o njegovom očuvanju za buduće generacije, kao što govori Lewis u ovom videu.

Hamiltonovo vozilo proizvodi francuska tvrtka Spark Racing Technology, ista ona koja je proizvela električne formule (Formula E bolide) prve i druge generacije.

Hamilton kaže da će X44 "biti stvoren na vrijednostima održivosti i spolne jednakosti", što znači da će se obvezati na postojeći plan Formule E da po pola svake utrke voze jedna žena i jedan muškarac.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->