Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Cassie srušila rekord na 100 m za dvonožne robote
Članak
Objavljeno: 28.09.2022. 11:07

Agility Robotics 

VIDEO: Cassie srušila rekord na 100 m za dvonožne robote

Dvonožna robotica Cassie još se nije približila rezultatima koje je postizao Usain Bolt ali je na dobrom putu.

VIDEO: Cassie srušila rekord na 100 m za dvonožne robote

Ako vas muči noćna mora u kojoj vas proganja dvonožni robot, zasad se još ne trebate previše plašiti, jer svjetska rekorderka za dvonožne robote Cassie na sprinterskoj stazi dužine od 100 metara još ne postiže vremena kao ljudski atletičari.

Cassie je proizvela tvrtka Agility Robotics, spin-off znanstvenika sa sveučilišta Oregon State University prije dvije godine, a sada su njezini tvorci odlučili vidjeti koliko brzo može trčati na kratke staze pa su je doradili s fokusom na brzinu i pozvali službene suce Guinness World Recorda, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Cassie je u atletskom centru OSU-a Whyte ostvarila povijesno vrijeme od 24,73 sekunde, startajući iz stojećeg položaja i vraćajući se u taj položaj nakon sprinta, bez padova.

Cassie je inače prvi dvonožni robot koji koristi strojno učenje za kontrolu trčanja na otvorenom terenu, a među dosadašnjim postignućima ostvario je 5 km samostalnog trčanja u kampusu države Oregon s jednim punjenjem baterije.

3096094

Istraživači očekuju da će Cassie s vremenom biti sve brža pa bi osim Guinnessovog svjetskog rekorda za robote uskoro mogla skinuti i najbrže ljudske atletičare.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Cassie Agility Robotics
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->