Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Gramofonska ploča s ugrađenom gitarskom pedalom
Članak
Objavljeno: 25.09.2022. 13:00

ADD Pedals 

VIDEO: Gramofonska ploča s ugrađenom gitarskom pedalom

Romanus Records i ADD Pedals surađivali su kako bi stvorili prvu vinilnu ploču s gitarskom pedalom za efekte na svijetu.

VIDEO: Gramofonska ploča s ugrađenom gitarskom pedalom

Kako netko može doći na ideju da u gramofonsku ploču ugradi gitarsku pedalu s efektima nije nam poznato, a još je nestvarnije da se nađe izdavačka kuća koja će takvu ploču pustiti u prodaju.

Upravo to se poklopilo u suradnji izdavačke kuće Romanus Records i proizvođača pedala za gitaru ADD Pedals koji su lansirali najdeblju gramofonsku ploču na svijetu na koju možete priključiti gitarski kebel, spojiti na gitarsko pojačalo i koristiti za sviranje gitare uz uobičajeni set gitarskih efekata. 

Čak što više, vinilni album grupe Brother O Brother pod nazivom Skin Walker izdan je na dvije ploče, jednoj za stranu A i drugoj za stranu B, od kojih je svaka debela oko jedan inč (2,54 cm). Svaka sadrži gitarsku pedalu s različitim postavkama efekata, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ploče se mogu normalno reproducirati, iako će slušateljima trebati gramofon s vertikalnim podešavanjem kako bi se ručica mogla podići iznad utora. Dakako, nije moguće svirati gitaru istovremeno sa slušanjem ploče koja se okreće.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->