Nalazite se
  • Pop Tech
  • Počinje gradnja testne "pruge" HyperLoop vlaka od 8 km
Članak
Objavljeno: 27.02.2015. 10:39

Hyperloop Transportation Technologies 

Počinje gradnja testne "pruge" HyperLoop vlaka od 8 km

Testna cijev u kojoj će se kretati nadzvučni vlak izgraditi će se u Quay Valleyu u Kaliforniji.

Počinje gradnja testne "pruge" HyperLoop vlaka od 8 km

Testna cijev-pruga u Kaliforniji nema veze z projektom Elona Muska koji će svoju graditi u Teksasu. Photo Credit: Omegabyte3D/Business Wire

Dvije godine nakon što je Elon Musk predstavio HyperLoop vlak, odnosno svoju viziju transportnih cijevi u kojima će se nadzvučnom brzinom kretati kabine s putnicima, grupa Hyperloop Transportation Technologies (HTT), osnovana od tvrtke JumpStartFund, najavila je gradnju testne pruge (cijevi) u kalifornijskom Quay Valleyu. Valja naglasiti da HTT nije povezan s Muskom, koji je nedavno rekao da planira graditi svoju testnu prugu u Teksasu.

Izrada testne cijevi HTT-a će započeti iduće godine i koštati će oko 100 milijuna dolara.

Za razliku od Muskove pruge koja će služiti za testiranje i ugađanje sustava potrebnih za gradnju buduće Hyperloop cijevi koja će spajati San Francisco i Los Angeles, HTT-ov projekt će se više baviti proučavanjem funkcioniranja tehnologije u zajednici.

Valja naglasiti da Musk neće tužiti HTT zbog krađe ideje, jer je on svoje planove i nacrte proglasio open sourceom, kako bi potakao razvoj projekata koji se temelje na HyperLoopu koje će razvijati druge grupe i organizacije, dok će on nastojati provesti vlastiti projekt.

Bit će zanimljivo ako se istovremeno realiziraju oba testna vlaka koji će brzinom od 1300 km/h prevoziti kabine s 28 putnika, pa i jedni i drugi odluče konkurirati na državnom natječaju za uvođenje revolucionarnog sustava međugradskog transporta u SAD-u. 

Izvor: BusinessWire

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->