Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Multifunkcijska pametna svjetiljka s GPS-om
Članak
Objavljeno: 28.02.2015. 11:09

Fogo 

VIDEO: Multifunkcijska pametna svjetiljka s GPS-om

Ovaj gadget vam omogućuje rasvjetu, GPS navigaciju, Walkie Talkie razgovore i punjenje gadgeta.

VIDEO: Multifunkcijska pametna svjetiljka s GPS-om

Start-up tvrtka Fogo odlučila je proizvesti multifunkcijski korisni gadet namijenjen biciklistima i drugim ljubiteljima prirode, pa je napravila Fogo Ultimate Adventure pametno biciklističko svjetlo koje će vam odlično poslužiti tijekom malo ozbiljnijeg bicikliranja od odlaska na posao, a dobro će vam doći i za planinarske pješačke pothvate kao ručna svjetiljka.

Ova svjetiljka u sebi ima ugrađen GPS, te se povezuje na vaš pametni telefon putem Bluetootha, kako bi vam prikazivala navigacijske točke prema smjeru koji zadate, a kao dodatnu vrijednost u nju su ugradili i Walkie Talkie radio komunikaciju, kako biste bili u stalnoj vezi s vašom "bajkerskom" ekipom.

Pored toga, svjetiljka na svojem crno-bijelom ekranu prikazuje temperaturu i vremensku prognozu, a tu je i pedometar koji prikazuje udaljenost koju ste prohodali, kao i ambijentalni svjetlosni senzor koji pametno upravlja svjetlinom LED svjetla, uz maksimalnu jačinu od 1000 lumena, te štedi bateriju.

I za kraj valja navesti da vam ova pametna svjetiljka može poslužiti i za punjenje gadgeta putem USB utora, za što će vam poslužiti ugrađena baterija od 6.800 mAh.

Pored svega toga, Fogo svjetiljka još posjeduje i 128 MB interne memorije, na koju je instaliran rudimentarni operativni sustav.

Dodatak za walkie-talkie će se u budućnosti moći zamijeniti satelitskim modemom, laserskim daljinomjerom, te radio lokatorom za slučaj da zapnete u lavini ili se izgubite negdje u šumi.

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->