Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Audi Grandsphere je soba na kotačima
Članak
Objavljeno: 03.09.2021. 13:51

Audi 

VIDEO: Audi Grandsphere je soba na kotačima

Audi je predstavio zanimljiv koncept luksuznog električnog autonomnog vozila u kojem možete doslovce stanovati.

VIDEO: Audi Grandsphere je soba na kotačima

Audi smatra da budući autonomni automobili korisnicima moraju ponuditi puno više od asistencije u vožnji i potpuno autonomne vožnje. Stoga je razvio koncept električnog luksuznog sedana pod nazivom Grandsphere koji ima sustav za autonomnu vožnju razine 4, odnosno može vas voziti potpuno samostalno u ograničenim uvjetima, no ono što inženjeri i dizajneri žele ponuditi je udobnost "dnevne sobe na kotačima", kao što možete vidjeti u ovom videu.

To znači da se vodilo puno računa oko toga da interijer bude prostran, da se volan prema potrebi može ukloniti na stranu, a infotainemnt sustav je integriran u drvene površine na koje se projicira slika te vam omogućuje gledanje filmova i TV programa, a da biste se još više mogli posvetiti multimediji, u odmorištima za ruke imate VR headsetove za uživanje u virtualnoj stvarnosti. 

Small-8819-Audigrandsphereconcept

Što se samih tehničkih značajki tiče, Audi tvrdi da će imati domet do čak 750 km zahvaljujući moćnom baterijskom paketu od 120 kWh, a 800-vatna arhitektura za punjenje  omogućuje da za samo 10 minuta punjenja imate energije za 300 km vožnje.

Small-8793-Audigrandsphereconcept

Zasad još nije poznato hoće li i kada Audi ovaj koncept pretvoriti u konkretno vozilo koje će se naći na tržištu, no sigurno ćemo neke od tehnologije koje su pokazali integrirati u neke nove modele.Vezani sadržaji
Ključne riječi Audi električni sedan Grandsphere
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->