Nalazite se
  • Pop Tech
  • Pogonski sustav za električni bicikl na pedale bez lanca
Članak
Objavljeno: 02.09.2021. 15:52

Free Drive 

Pogonski sustav za električni bicikl na pedale bez lanca

Ovaj sustav smanjuje količinu pokretnih dijelova na biciklima s pomoćnim električnim motorima.

Pogonski sustav za električni bicikl na pedale bez lanca

Inženjeri poznate njemačke tehnološke tvrtke Schaeffler, na ovogodišnjem Eurobike trade showu u Frankfurtu prezentiraju novi pogonski sustav na pedale za električne bicikle bez lanca, za koji vjeruju da će dovesti do revolucije na tržištu električnih bicikala s pomoćnim motorom.

Taj pogon pod nazivom Free Drive izbacuje iz sustava tradicionalni lanac ili remen između pedala i kotača jer radi konvertiranjem snage pedaliranja u električnu energiju korištenjem malog generatora koji se nalazi između pedala.

Potom dovodi energiju na stražnji kotač kabelima koji su smješteni unutar rama bicikla, umjesto da prenosi mehaničku energiju putem lanca ili remena, a višak energije od pedaliranja se vraća u bateriju, što rezultira pogonskim sustavom s manje pokretnih dijelova i ujedno donosi uštedu energije.

Schaeffler će svoj novi pogonski sustav Free Drive prodavati proizvođačima električnih bicikala u obliku seta koji se sastoji od motora od 250 W, generatora na pedale, baterije i jedinice sučelja.

00195DF7_rwd_1200

Na Eurobike showu Schaeffler demonstrira Free Drive ugrađen u teretni električni bicikl tvrtke BAYK, a zasad ne iznosi podatke o tome kada će se naći u e-biciklima na tržištu i koliko će koštati.  Vezani sadržaji
Ključne riječi Schaeffler Free Drive e-bicikli
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->