Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električna Vespa kreće u prodaju
Članak
Objavljeno: 28.08.2018. 13:29

Vespa Elettrica 

VIDEO: Električna Vespa kreće u prodaju

Piaggio je objavio da će u rujnu zaprimati predbilježbe, a u listopadu će krenuti isporuke.

VIDEO: Električna Vespa kreće u prodaju

Dvije godine nakon što je prvi puta prikazan na EICMA showu u Milanu električni skuter Vespa Elettrica je spreman za izlazak na europsko tržište, pa se već u rujnu ove godine možete predbilježiti za njega, a isporuke će krenuti u listopadu.  

Vespa je vjerojatno najpoznatija marka skutera na svijetu i do sada je prodana u čak 18 milijuna primjeraka, od čega je 1,5 milijuna prodano samo u prošlom desetljeću. 

Odlučivši se na izradu prve električne Vespe, Piaggio je izjavio da će Vespa Elettrica zadržati sve značajke po kojima je ovaj skuter bio poznat, što uključuje stil, pouzdanost i praktičnost, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Električnu Vespu pokreće motor s litij-ionskim baterijama od 4,2 kWh, uz čiju pomoć može prevaliti 100 ili 200 km s jednim punjenjem (ovisno o modelu), a uključivat će Eco i Power modove.

Vespa Elettrica 2

U Eco modu brzina će joj biti limitirana na 30 km/h, dok će u Power modu moći razviti maksimalnu brzinu koja će vjerojatno iznositi oko 50 km/h, iako to Piaggio zasad izbjegava reći, no zato kaže da će biti snažnija od bilo kojeg benzinskog skutera od 50 cc. Zanimljivo je da će Piaggio ponuditi i inačicu koja će imati mogućnost vožnje unatrag, odnosno "rikverc".

Inače, Vespa se proizvodi od 1946. godine, a najveću svjetsku reklamu joj je 1952. godine napravio film Praznik u Rimu s Audrey Hepburn i Gregory Peckom u glavnim ulogama, čiji isječak možete vidjeti ovdje.

 Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->