Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: 12 tisuća dronova opskrbljuje Afriku
Članak
Objavljeno: 22.06.2022. 21:12

Wingcopter 

VIDEO: 12 tisuća dronova opskrbljuje Afriku

Wingcopter 198 dronovi će prenositi lijekove, cjepiva, hranu i laboratorijske uzorke na nepristupačne lokacije u Africi.

VIDEO: 12 tisuća dronova opskrbljuje Afriku

U posljednje vrijeme dronove najčešće dovodimo u vezu s ruskom agresijom Ukrajine, no njemačka tvrtka Wingcopter ih razvija za puno plemenitije svrhe od ratovanja.

Tvrtka je upravo potpisala ugovor prema kojemu će kroz sljedećih 5 godina širom Afrike pustiti u promet čak 12.000 svojih Wingcopter 198 dronova, čija namjena će biti prijevoz hrane, lijekova, cjepiva i laboratorijskih uzoraka na teško dostupna mjesta.

Wingcopter 198 dolazi s rasponom krila od 198 cm i sposobnošću prijevoza do 6 kilograma tereta. To je pametan dizajn s osam propelera postavljenih na krakove koji se protežu naprijed i natrag od krila. Vanjska četiri rotora služe samo za vertikalno uzlijetanje i slijetanje i zaključavaju se u aerodinamičku konfiguraciju tijekom krstarenja kada letjelica leti poput aviona.

Dva unutarnja prednja rotora mogu se nagnuti za 90 stupnjeva prema naprijed kako bi osigurala horizontalni potisak, a dva unutarnja stražnja također se naginju, ali prvenstveno da preklope svoje rotore unatrag i maknu se s puta strujanja zraka iz prednja dva, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Krstarit će brzinom do 144 km/h i imati domet do 110 km, u širokom rasponu vremenskih uvjeta. Ako trebate izvršiti više isporuka, može nositi do tri paketa po letu, lebdeći i spuštajući ih na tlo na željenim mjestima. Dizajnirani su za potpuno autonoman rad, no operater može koristiti softver upravljačke stanice za nadzor ili pilotiranje do 10 dronova odjednom.

Wingcopter je nedavno prikupio oko 42 milijuna američkih dolara u svom posljednjem krugu financiranja, a njegov novi ugovor s tvrtkom Continental Drones u Africi rezultirat će ogromnom flotom dronova koji će raditi u svih 49 subsaharskih zemalja po cijelom kontinentu.

Ove operacije imaju ogromnu korist u Africi, gdje je nedovoljna infrastruktura prepreka ne samo gospodarskom razvoju, već i pitanjima poput zdravstvene skrbi. Flota bespilotnih letjelica prenosit će robu, lijekove, laboratorijske uzorke i cjepiva na udaljena mjesta brzo i bez štetnih emisija.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->