Nalazite se
  • Pop Tech
  • SpaceX lansira satelite za nacionalnu sigurnost
Članak
Objavljeno: 07.12.2022. 14:38

Starshield 

SpaceX lansira satelite za nacionalnu sigurnost

Nova Starshield mreža koristiti će iskustva Starlinka i biti će dostupna članicama NATO saveza.

SpaceX lansira satelite za nacionalnu sigurnost

SpaceX-ova satelitska mreža Starlink danas omogućuje pristup Internetu u većim dijelovima svijeta te se posebno pokazala korisnom u Ukrajini, gdje je zbog prekida komunikacijskih usluga u nekim područjima postala jedini komunikacijski kanal.

Elon Musk i ekipa sada žele satelitskim komunikacijama pružiti dodatna svojstva, lansiranjem nove satelitske mreže pod nazivom Starshield koja je namijenjena članicama NATO saveza i vladama "prijateljskih" država kako bi poboljšale svoje vojne operacije.

Starshield sateliti će biti fokusirani za promatranje Zemlje i služiti će za olakšavanje komunikacije, pri čemu SpaceX obećava viši stupanj enkripcije podataka od standardnih Starlink usluga kako bi se zaštitile tajne komunikacije.

SSH2

SpaceX kaže da će modularni dizajn omogućiti Starshield satelitima da budu opremljeni nizom korisnih tereta, dok će iskoristiti iste laserske veze koje se koriste na Starlink satelitima kako bi se smanjila potreba za komunikacijskim terminalima na zemlji.

Osim ovoga zasad nema puno dostupnih detalja o novoj usluzi, iako SpaceX ističe svoju povijest partnerstva s američkim Ministarstvom obrane kao glavni razlog zbog kojeg bi druge vlade mogle biti zainteresirane da se uključe.

Vezani sadržaji
Ključne riječi SpaceX Starshield
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->