Nalazite se
  • Pop Tech
  • Sigurnosne kamere obvezne u svim novim automobilima
Članak
Objavljeno: 10.05.2018. 11:13

SAD 

Sigurnosne kamere obvezne u svim novim automobilima

Kamerom se nesreće vožnjom unatrag smanjuju za 62%

Sigurnosne kamere obvezne u svim novim automobilima

Standard za sva nova vozila izrađena od 1. svibnja namijenjena američkom tržištu postala je sigurnosna kamera. Radi se o stražnjoj kameri za parkiranje, a cilj je smanjenje nesreća pri vožnji unatrag, oduzimanjem prednosti zbog nepažnje mrtvog kuta ili promjenom cestovnih traka bez prethodne provjere retrovizora.

Naime, skupina osiguravajućih društava i odvjetnika u 2013. tužila je National Highway Traffic Safety Administration (Ured za sigurnost na autocestama) jer su smatrali kako državna uprava nije učinila dosta kako bi ranije standardizirala opremu, čak i za vrijeme predsjednika G. W. Busha.

Odvjetnici i ostale skupine zadužene za sigurnost već su ranije kazali kako bi voljeli vidjeti sve automobile s naprednom sigurnosnom tehnologijom poput automatskog kočenja s alarmom za prednji udar, upozorenja za mrtvi kut i prelazak trake. Skupine su kazale kako se nesreće vožnjom unatrag smanjuju za 62 posto, dok upozorenje mrtvog kuta smanjuje nesreće za 14 posto.

20 proizvođača automobila kojima prednjače Mercedes-Benz, Volvo i Toyota obvezali su se do 2022. standardizirati kameru.

Takve kamere dosad su bile namijenjene skupljim luksuznim paketima u automobilima, a Amerikanci koji žele zasebno ugraditi takav sustav mogu to učiniti za 100 do 200 dolara.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam