Nalazite se
  • Pop Tech
  • Bežični punjač električnih automobila u prodaji
Članak
Objavljeno: 14.06.2013. 15:58

Bosch 

Bežični punjač električnih automobila u prodaji

Bosch lansirao svoj bežični punjač električnih automobila koji košta 3.000 dolara.

Bežični punjač električnih automobila u prodaji

Nedavno je Bosch počeo prodavati svoj punjač električnih automobila koji košta 450 dolara (2.526 kn), no ako želite svojem Nissan Leaf ili Chevy Volt automobilu (koji ga trenutno jedini podržavaju) omogućiti bežično punjenje, od sada možete kupiti njihov novi sustav Plugless Level 2 EV Charging System od 3.3 kW, koji zajednički proizvode i prodaju uz pomoć svojeg partnera Evatrana.

Plugless-wall+floor-200

Obzirom da bežični sustav košta nemalih 3.000 dolara (16.843 kn), postavlja se pitanje tko će ga uopće kupiti kada za daleko manje novca možete kupiti onaj na "žicu" koji će vam jednako brzo i učinkovito napuniti električnog limenog ljubimca.

Bosch se s time ne slaže, jer vjeruje kako ima veliko tržište za svoj novi proizvod, te smatra kako će za njega ponajviše biti zainteresirani biznisi koji posjeduju vlastita parkirališta i garaže.

Kada malo razmislimo o tome, nekako nam se čini da smo zaboravili da električni automobili još uvijek u prosjeku koštaju između 50 i 100 posto više od neekoloških benzinaca unutar istih kategorija, stoga je očito da ih kupuju oni kojima će 3.000 dolara za bežični punjač predstavljati najmanju stavku.

Nažalost, današnji razvoj električnih automobila još uvijek nije omogućio pojavu vozila koja će koštati manje ili barem jednako kao benzinske inačice, pa se o njihovoj isplativosti zasad ne može niti pomisliti.

Tek kada (ako) se to iznivelira moći ćemo govoriti o masovnom proboju električnih vozila na automobilsko tržište, a do tada će ih uglavnom kupovati samo kolekcionari koji u garaži imaju više skupih benzinaca, kako bi mogli glumiti ekološki svjesne pristalice održivog razvoja. S jednom figom u džepu dakako.

Izvor: Bosch

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->