Nalazite se
  • Pop Tech
  • PowerTrekk: Prvi punjač baterija na vodu
Članak
Objavljeno: 10.01.2012. 13:21

CES 2012. 

PowerTrekk: Prvi punjač baterija na vodu

Kompanija myFC na sajmu je prikazala prvi punjač baterija na tržištu koji radi na vodu.

PowerTrekk: Prvi punjač baterija na vodu

Mada se o tehnologiji gorivih ćelija koje koriste vodu za dobivanje vodika iz kojeg se stvara energija govori već dulje vrijeme, do sada još nitko nije izašao s komercijalnim proizvodom na tržište.

To je napokon uspjelo švedskoj kompaniji myFC, koja je svoj punjač na vodu predstavila na CES-u, nakon čega će ga lansirati na tržište po cijeni od 299 dolara (1.762 kune).

Njihov PowerTrekk punjač bazira se na tehnologiji pomoću koje pretvara vodik u struju, a dolazi s dva USB utora i gorivom ćelijom, te tijekom proizvodnje struje stvara jedino vodenu paru, čime je u potpunosti ekološki proizvod.

"PowerTrekk stvara energiju koja se generira trenutno, a punjenje nije pod utjecajem vremena ili pozicije Sunca, kao u slučaju solarnih panela. Pored toga, za razliku od drugih putnih punjača, PowerTrekk nudi pouzdano punjenje, a gorive ćelije se ne moraju bacati, kako u slučaju klasičnih baterija", izjavio je Björn Westerholm, šef myFC-a.

Punjač može puniti razne uređaje poput pametnih telefona direktno ili preko USB-a, a u sebi sadrži vlastitu punjivu bateriju.

Moramo priznati kako bismo ovo voljeli čim prije dobiti na test, jer nam punjač na vodu u glavi još uvijek odzvanja kao znanstvena fantastika. Autoru ovog članka ovo je možda najzanimljiviji uređaj na CES 2012. sajmu, koji po mnogo čemu nadmašuje čitave palete proizvoda razvikanih kompanija.

Mnogi vole pričati o svojim vizijama budućnosti tehnologije, a Šveđani su nam je doslovce ponudili na pladnju.

Više informacija o PoverTrekk punjaču na vodu možete pronaći na službenoj stranici myFC-a.

Piše: Tomislav Kotnik

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->