Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.03.2019. 12:17

Microsoft 

Glatko scrollanje iz Edgea stiže u Chromium Edge

Microsoft kaže da će od njegovog prelaska s EdheHTML-a u Chromium svi preglednici imati koristi.

Glatko scrollanje iz Edgea stiže u Chromium Edge

Kada je Microsoft najavio da će njegov Edge preglednik ove godine prijeći na Googleov Chromium engine, izjavio je da će od toga koristi imati čitav web i svi drugi preglednici, uključujući Chrome.

Kako se čini, u tome ima nešto istine, jer će jednu od glavnih značajki Edgea, glatko scrollanje (smooth scrolling) na web stranicama, Google dovesti u sve preglednike koji se temelje na Chromiumu, uključujući one koji rade na Windowsima, Linuxu, Chrome OS-u i Androidu.

"Scrollbar skrolanje mišem postaje jedna od glavnih stvari u Chromiumu", objašnjava Microsoft i dodaje kako prosječno "scrollbar scrollanje" trenutno ima dvostruko veću latenciju u Chromiumu u usporedbi s Edge HTML-om, što se posebno može zamijetiti na vrlo prometnim sajtovima, pa će stoga tu značajku iz Edgea preseliti u Chromium.

U ovom trenutku Microsoft još uvijek eksperimentira s tom značajkom, pa nije poznato kada će biti dostupna korisnicima, no Canary buildovi Google Chromea već dolaze s ranom inačicom "smooth scrollinga", a Chromium inačica Edgea koja stiže ove godine gotovo sigurno će ju imati.   Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->