Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.03.2019. 15:42

Akvizicija 

Nvidia nudi milijardu više od Intela za Mellanox

Izvori tvrde da se Nvidia pridružuje Intelu u nadmetanju za izraelskog proizvođača čipova.

Nvidia nudi milijardu više od Intela za Mellanox

Dokaz da Nvidia želi sve više konkurirati Intelu možda leži u najnovijoj informaciji (čitaj glasini) koju donosi Calcalist, koji kaže da je iz pouzdanih izvora dobio informaciju da je poznati proizvođač grafičkih kartica dao svoju ponudu za kupnju izraelske tvrtke Mellanox, proizvođača čipova koji je najpoznatiji po svojim mrežnim tehnologijama i tehnologijama računalstva visokih performansi (HPC).

Prema tom izvoru Nvidia je navodno ponudila 7 milijardi dolara za Mellanox, odnosno milijardu više od onoga što je prema nekim informacijama ponudio Intel.  

Tehnologija Mellanoxa mogla bi se koristiti u serverima, superračunalima i drugim sustavima gdje se koristi paralelni rad više procesora, što je Intelu od značajnog fokusa, ali i u autonomnimautomobilima, gdje je Nvidia već razvila jako tržište. Pored toga ti se sustavi mogu koristiti i u brzim konekcijama između višestrukih GPU-a u radnim stanicama, ali i u gaming računalima, pa se može reći da bi akvizicija podjednako dobro "sjela" i jednima i drugima.

U ovom trenutku nitko od tih kompanija ne komentira ove informacije, pa ćemo malo pričekati dok vidimo koliko u njima ima istine. Palo nam na pamet i da je ovu vijest možda ispod tezge lansirao Mellanox kako bi izvukao čim bolju cijenu.Vezani sadržaji
Ključne riječi akvizicija Intel Nvidia Mellanox
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->