Nalazite se
  • Pop Tech
  • Novi Huracán je superauto sa superračunalom
Članak
Objavljeno: 27.03.2019. 13:37

Lamborghini 

Novi Huracán je superauto sa superračunalom

Lamborghini kaže da je LDVI mozak automobila koji je povezan s mozgom vozača.

Novi Huracán je superauto sa superračunalom

Lamborghinijev novi 2019 Huracán Evo Spyder auto s V10 motorom od 630 konja, u stanju je juriti maksimalnom brzinom od 325 km/h i od nule do stotke doći za 3,1 sekundu, no Lamborghini kaže da je jedna od njegovih najzanimljivijih značajki računalni sustav LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata), koji je u stanju prilagođavati auto prema vašoj vožnji u samo 20 milisekundi. Mada ne govore ništa o procesorskoj snazi tog računala, nazivaju ga superračunalom koje prikuplja podatke o radu čitavog automobila, podlozi kojom se vozi, setupu automobila, gumama te načinu vožnje svakog pojedinog vozača, nakon čega te informacije koristi za upravljanje različitim aspektima Huracána.

LDVI je uparen s Lamborghini Piattaforma Inerziale (LPI) v2.0 hardverskim senzorima i koristi žiroskope i akcelerometre koji su smješteni na težištu vozila i mjere kretanje automobila i te podatke dijele s LDVI računalom, kao što možete vidjeti u ovom videu.  

Lamborghini kaže da je LDVI u stanju podešavati sve aspekte vožnje i u svakom trenutku predviđati koji je najidealniji setup, pa je recimo u stanju podesiti postavke prije u u tijeku svakog ulaska u zavoj.  

Pored toga, auto posjeduje tri moda, Strada, Sport i Corsa, pa kada recimo uključite Sport mod, Huracán EVO Spyder će navodno prepoznati čak i da želite "driftati" i neće se odupirati tome, pa će vam dopustiti da pod ručnom izvodite proklizavanja u zavojima i neće pokušti stabilizirati auto.

Vjerujemo da je novi računalni sustav puno više od putnog računala u većini automobila, no je li doista "superračunalo" kakvim ga predstavljaju to ne možemo tvrditi bez da odvozimo koju rundu i usporedimo njegovu računalnu snagu s recimo onom u Rimčevim autima. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->