Nalazite se
  • Pop Tech
  • Austrija pokrenula prvu 5G mrežu
Članak
Objavljeno: 26.03.2019. 15:03

T-Mobile Austria 

Austrija pokrenula prvu 5G mrežu

Austrijski teleoperater T-Mobile Austria širom zemlje je aktivirao 25 baznih 5G stanica.

Austrija pokrenula prvu 5G mrežu

Austrija se od sada može nazvati pionirom 5G komunikacija, jer je danas pokrenula prvu 5G mrežu. Točnije rečeno, mrežu je razvio i pokrenuo T-Mobile Austria, a bazne stanice nalaze se na 25 lokacija u Štajerskoj, Tirolu, Koruškoj, Donjoj i Gornjoj Austriji.

Na svečanosti pokretanja prve 5G mreže. CEO T-Mobilea Austria Andreas Bierwirth izjavio je da će s 5G mrežom korisnici mobilnih komunikacija dobiti brzine svojstvene optičkim mrežama, a to će ujedno omogućiti i pokrivenost onim dijelovima zemlje u kojima bi postavljanje optike bilo složeno, sporo i skupo. "Umjesto povezivanja kućanstava na internet pomoću žica, 5G će osigurati da broadband internet stigne u domove radio signalom", izjavio je Bierwirth i dodao da će T-Mobile investirati oko milijardu eura između 2018. i 2021. kako bi Austriji osigurao moćnu broadband infrastrukturu.

33594347968_a872d96aaa_k (1)

Događanju je nazočio i austrijski kancelar Sebastian Kurz koji je rekao da je Austrija od danas pionir u pokretanju 5G-a, što je vrlo važno za njezinu kompetitivnost, tehnološki napredak i kvalitetu života svih građana.  

U idućim mjesecima T-Mobile Austria će bilježiti iskustva korisnika kojima će dati specijalne 5G rutere. Prvi 5G telefoni u Austriju stižu prije kraja godine, a široka raširenost 5G telefona i tablet PC-a očekuje se u 2020. godini.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->