Nalazite se
  • Pop Tech
  • Najbrža pokretna Wi-fi mreža na svijetu
Članak
Objavljeno: 02.09.2011. 15:21

North American Eagle 

Najbrža pokretna Wi-fi mreža na svijetu

Inženjeri rade pokretnu Wi-Fi mrežu koja će raditi unutar raketnog vozila tijekom pokušaja obaranja brzinskog rekorda na zemlji.

Najbrža pokretna Wi-fi mreža na svijetu

Dok traju pripreme američke ekipe koja se raketnim vozilom North American Eagle, sprema oboriti apsolutni brzinski rekord na zemlji (trenutno 1.227,9 km/h), njihov drugi tim stručnjaka radi na Wi-Fi mreži koja će omogućiti bežično prenošenje podataka iz vozila inženjerima.

Ukoliko im to uspije, North American Eagle će umjesto jednog oboriti dva rekorda, jer će pored onog apsolutnog brzinskog, postati i najbrža pokretna wi-fi mreža na svijetu.

 inženjerima je Wi-Fi mreža u ovoj jurilici vrlo važna, jer je čitavo vozilo opremljeno mnoštvom senzora 

North American Eagle je u osnovi prerađeni mlazni zrakoplov Lockheed F-104 bez krila, snage motora od 45.000 konjskih snaga, dužine od 17,7 metara i mase od 7 tona, za koji se inženjeri nadaju kako će probiti granicu od 800 mph (1.287.4 km/h).

Inženjerima je Wi-Fi mreža u ovoj jurilici vrlo važna, jer je čitavo vozilo opremljeno mnoštvom senzora, mjerača brzine, snage, pizoelektričnih senzora, žiroskopa, prema čijim će podacima ekipa pokraj staze kontrolirati mnoge sustave, te time maksimalno osloboditi vozača kako bi se čim više mogao posvetiti držanju pravca na slanom jezeru u Nevadi pri nadzvučnoj brzini.

Tim North American Eaglea još ne iznosi kada bi moglo doći do pokušaja obaranja rekorda, no ako želite biti u toku, pratite njihovu web stranicu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->