Nalazite se
  • Pop Tech
  • NASA počela testirati leteći električni taksi
Članak
Objavljeno: 06.09.2021. 13:35

Joby 

NASA počela testirati leteći električni taksi

Ovo je prvi test jednog drona za prijevoz putnika u koji je uključena američka svemirska agencija.

NASA počela testirati leteći električni taksi

NASA je napravila važan iskorak koji će dovesti do praktične uporabe nove vrste zračnog transporta putnika eVTOL letjelicama ili zračnim taksijima.

Svemirska agencija je objavila kako je započela provoditi testiranje električne letjelice tvrtke Joby Aviation, kako bi mogla izraditi model i simulacije budućeg zračnog prometa u kojem će sudjelovati leteći taksiji.

Testovi će se provoditi u okviru nacionalne kampanje pod nazivom Advanced Air Mobility (AAM), te bi trebali premostiti prepreke koje stvara postojeća regulativa za civilni zračni promet organizacije FAA.

NASA će provoditi više testnih scenarija koji uključuju prikupljanje informacija o tome kako se letjelica kreće, kakav zvuk proizvodi i kako komunicira s kontrolerima.

Između ostaloga test buke će koristiti 50 mikrofona kako bi se dobio "akustični profil" zračnog taksija tijekom leta na zadanoj ruti.

NASA-in AAM program trebao bi pripremiti SAD na zračni promet putnika na manjim visinama, a najveću korist će od njega imati Joby Aviation, čiju je letjelicu NASA odabrala za testiranja.

Joby je postao zanimljiv NASA-i nakon što je kupio čitav Uberov biznis letećih taksija i nakon što je dobio investiciju u visini od 394 milijuna dolara od Toyote.   

Vezani sadržaji
Ključne riječi NASA testiranje Joby Aviation AAM
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->