Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prva robotska kosilica s GPS navigacijom
Članak
Objavljeno: 06.09.2021. 12:30

Segway 

VIDEO: Prva robotska kosilica s GPS navigacijom

Svijet sve popularnijih robotskih kosilica trave postao je bogatiji za Segway Navimow robota.

VIDEO: Prva robotska kosilica s GPS navigacijom

Robotske kosilice postoje već duži niz godina, a većina njih traži instalaciju žica koje označavaju granice perimetra vašeg travnjaka, uz čiju pomoć kosilica ne izlazi iz područja koje želite kositi, dok druge, poput iRobotove Terra kosilice, koriste ugrađene sustave za mapiranje kako bi ostale unutar željenih područja.

Segway je sada predstavio svoju novu Navimow kosilicu, koja prva u svijetu za navigaciju koristi GPS sa sustavom preciznog navođenja pod nazivom Extra Fusion Locating System.

Korisnicima se omogućuje da u aplikaciji pametnog telefona ucrtaju virtualne granice svojeg travnjaka, a Navimow koristi ugrađene senzore za kretanje naokolo uz preciznost od 2 cm. U slučaju da robot izađe iz virtualnog perimetra, korisnik odmah dobiva alarm na svoj telefon, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pored toga, Navimow odlikuje i prilično tih rad pa stvara buku jačine od samo 54 dB, što je malo više od polovice buke standardnih kosilica.

Jedna od zanimljivih značajki dolazi i od 5 sigurnosnih senzora koji kosilici omogućuju detektiranje i izbjegavanje prepreka.

floor8-img-lg.1b112a1

Kosilica će se prodavati u više modela po veličini, snazi motora i kapacitetu baterije, pa će najjači model biti opremljen s baterijom od 10,4 Ah, koja će omogućiti pokrivanje površine od 3.000 kvadratnih metara s jednim punjenjem, a kada osjeti da je baterija pri kraju, kosilica će se automatski vratiti u postaju za punjenje. 

floor10-img-lg.2499aa3

Najbolji model H3000E (10,4 Ah) prodaje se po cijeni od 3000 dolara  (18.931 kn), a najslabiji H500E (5,2 Ah) koji s jednim punjenjem može pokositi 500 kvadratnih metara koštat će vas 1.400 dolara, odnosno 8.834 kn, pa tko voli neka izvoli.

Vezani sadržaji
Ključne riječi GPS kosilica Segway robotska Navimow
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->