Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.05.2021. 15:24

Job Fair Meetup 

Job Fair Meetup: Inovacije i promjene

Sve se vrti oko inovacija i promjena na drugom danu drugog Job Fair Meetupa.

Job Fair Meetup: Inovacije i promjene

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u Klubu studenata elektrotehnike, 11. svibnja 2021. održao se drugi dan Job Fair Meetupa! Prijave za sudjelovanje na #jobfairmeetup i dalje su otvorene na službenoj stranici Meetupa. Radionice se održavaju uživo na FER-u, a program iz KSET-a se prati putem platforme Zoom

Razvoj vještina je sad! 

Uz zanimljive radionice su studenti mogli stjecati i razvijati nova iskustva i vještine. Prvu radionicu je održalo poduzeće Verso Altima pod nazivom Nastali u 90 minuta na kojoj su studenti dobili priliku da se okušaju u  izradi smart city aplikacije i na kojoj su predstavnici poduzeća pokazali primjere kako se urbanistički problemi u gradovima mogu riješiti.

jobfair 2

Nakon toga je započela druga radionica Izradi Audio player za iOS koristeći Appleove frameworke SwiftUI i Combine koju je vodio Shape404, koristeći framework SwiftUI te dohvaćanjem podataka s Interneta uz Combine Framework, studenti su izradili svoju vlastitu audio player aplikaciju! Zadnju radionicu drugog dana Job Fair Meetupa studenti su proveli uz Jako Velike Stvari na kojoj su učili i konkurentno programiranje u Elixiru gdje su izradili model poslužitelja koji odgovara na poruke. 

Vjetar puše u smjeru digitalizacije! 

Prvi talk je održao KING ICT i prikazao koliko je bitno za mlade da se okušaju u projektima i sudjelovanju na prilikama poput Job Fair Meetupa: Treba približavati studente i poslodavce te da fakultet bude taj koji će pružiti uvod u poslovni svijet.” Nakon toga je došao Axilis koji je uveo studente u svijet arhitekture cjevovodnih sustava. Treći na redu bio je mStart s pričom o promjeni perspektive u karijeri, ne zanemarivanje soft vještina i raznolikosti u poslovima i branšama. Nakon toga je Poslovna inteligencija prikazala kako uspješno spajaju moderne tehnološke trendove podatkovne znanosti i napredne analitike.  Konzum je u talku  Projekt koji život znači, dao uvid u plan, organizaciju i izazove projekta tehnološke transformacije Konzuma u Konzum plus. Na pauzi za Networking, studenti su se mogli bolje upoznati s predstavnicima poduzeća koja su održala talkove

Vrijeme je za promjenu! 

Memgraph je otvorio drugi blok talkova, objašnjavajući  koja sve područja obuhvaća razvoj vlastite graf baze podataka. AVL-AST je uputio studente kako skalabilno pristupiti obradi i analizi sve većeg broja senzorskih podataka u automobilskoj industriji.

jobfair 4

Pred kraj je talk održao Syntio koji je govorio o značaju digitalne transformacije, kako istovremeno voditi poduzeće i transformirati ga. Posebno ističu: “Bilo tko da je voljan učiti nove stvari, kreativan i spreman na uzbuđenja će naći dom kod nas.“. Za kraj je DoXray otkrio kako se koristi vrhunski NLP u rješavanju stvarnih problema u područjima prava i nekretnina. 

Iza kulisa startupa

Nakon bloka talkova se u KSET-u održala  panel rasprava Iza kulisa startupa: kako uspješno krenuti? na kojoj su sudjelovala poduzeća Memgraph. SofaScore, Photomath i predstavnik FER-ovog startup inkubatora SPOCK.

jobfair 5

Panelisti su odgovarali  na pitanja što je to startup, kako procijeniti koja ideja ima najviše potencijala, koji su prvi, neophodni koraci pri pokretanju vlastitog startupa. Za slatki kraj se održalo  umrežavanje i tako se uspješno okončao drugi dan Job Fair Meetupa!

Prijave su i dalje otvorene! 

Saznajte što donosi program ostalih dana Job Fair Meetupa. Prijavite se, priključite na Zoom i jednostavno dođite do prilike za novo radno iskustvo! 

Job Fair Meetup organizira se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Nagrade za najbolja pitanja studenata

Medijska kuća VIDI koja je već duži niz godina partner Job Faira i Job Fair Meetupa i ove godine tradicionalno održava natječaj koji će studentima omogućiti da na jedan dan postanu Vidijevi IT novinari.

I ZATO: Postavljajte kreativna pitanja vezana uz IT karijere na 2. Job Fair Meetupu jer u sklopu nagradnog natječaja tehnološka medijska kuća @vidi_media dijeli monitore, kućišta i godišnje pretplate na VIDI časopis. Svaki dan dijele se tri drugačije nagrade. Stoga se prijavite na Meetup, uključite online na talk ili panel raspravu, postavite pitanja na koje želite odgovor i možete osvojiti nagradu! 

Za više informacija pratite Job Fair Meetup internetsku stranicu, Facebook stranicu,  Instagram profil i YouTube kanal. Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->